ZOC Terminal for Mac

ZOC Terminal for Mac 7.26.3

Опис

ZOC Terminal for Mac: The Ultimate Networking Software

Дали сте уморни од жонглирање со повеќе клиенти на телнет или Secure Shell (SSH) и терминални емулатори за да се поврзете со вашите сервери базирани на текст и далечинска опрема? Не гледајте подалеку од ZOC Terminal for Mac, професионалниот мрежен софтвер што ги консолидира сите ваши потреби за поврзување под еден покрив.

Со својот разновиден директориум за домаќини, сесии со јазичиња, можности за скриптирање и цврсти имплементации на емулации како Xterm, VT100, VT220, TN3270 и TN5250, Ansi-BBS и Ansi-SCO, TVI или Wyse - ZOC е најпосакувана алатка за корисници кои пристапете до сметките на Unix shell или IBM mainframes, како и техничари кои треба да конфигурираат рутери или да програмираат микроконтролери.

Но, тоа не е се. Администраторите на Linux ќе се чувствуваат како дома со поддршката на ZOC за Xterm боите и Xterm глувчето. Корисничките дефинирани распореди ви овозможуваат да го прилагодите вашиот работен простор точно како што сакате. И со мета-клучеви, локално пишување и можности за печатење - ќе имате сè што ви треба на дофат на раката.

ZOC исто така нуди главни протоколи за пренос на датотеки како SCP, X-, Y-Z модем, како и Kermit. И ако тоа не беше доволно - напредните функции вклучуваат јазик за скриптирање со над 200 команди! Можете целосно да го редефинирате распоредот на тастатурата за да одговара на вашите потреби. Макроата може автоматски да се повикуваат врз основа на специфични предизвикувачи. И директориумот на домаќинот што може да се сподели преку мрежата ја прави соработката полесна.

Без разлика дали сте искусен мрежен администратор или штотуку почнувате на терен - ZOC Terminal for Mac има сè што ви треба за да го насочите вашиот работен тек и да ја зголемите продуктивноста. Па зошто да чекаме? Преземете го ЗОЦ денес!

Целосни спецификации
Издавач EmTec
Страница на издавачи http://www.emtec.com
Датум на издавање 2020-09-17
Датум на додавање 2020-09-17
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Далечински пристап
Верзија 7.26.3
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 9
Вкупно преземања 11129

Comments:

Најпопуларни