MKVToolnix for Mac

MKVToolnix for Mac 50.0.0.1

Mac / Neptho Networking Solutions / 38843 / Целосни спецификации
Опис

MKVToolnix за Mac е моќен сет на алатки дизајнирани да креираат, менуваат и проверуваат датотеки на Matroska. Овој софтвер е достапен за Linux, други Unices и Windows оперативни системи. Тој нуди широк спектар на функции кои им овозможуваат на корисниците лесно да манипулираат со датотеките на Matroska.

Matroska е формат на мултимедијален контејнер со отворен код кој може да собере неограничен број на видео, аудио, слики или песни со титл во една датотека. Станува сè попопуларен меѓу видео ентузијастите поради неговата флексибилност и поддршка за висококвалитетни видео формати како што се H.264 и HEVC.

MKVToolnix им овозможува на корисниците можност да креираат нови Matroska датотеки од нула или да ги менуваат постоечките. Софтверот ви овозможува да додавате или отстранувате песни од датотеката, да го менувате соодносот, да ја прилагодите стапката на слики и многу повеќе.

Една од најкорисните карактеристики на MKVToolnix е неговата способност да извлече одредени песни од датотека Matroska. На пример, ако имате филм во формат Матроска, но сакате само аудио-запис, можете да го користите овој софтвер за да ја извлечете само таа песна без да треба да ја конвертирате целата датотека.

Друга одлична карактеристика на MKVToolnix е неговата способност да спои повеќе датотеки Matroska во една. Ова може да биде корисно ако имате неколку епизоди од ТВ шоу во посебни датотеки, но ги сакате сите во една пригодна датотека.

Покрај овие карактеристики, MKVToolnix вклучува и алатки за проверка на датотеките на Matroska. Можете да прегледате детални информации за секоја песна, вклучувајќи информации за кодек и статистика за бит-стапки.

Генерално, MKVToolnix за Mac е суштинска алатка за секој што работи со датотеките Matroska на нивниот Mac компјутер. Неговиот моќен сет на функции го олеснува создавањето на нови датотеки или менувањето на постоечките додека одржува висококвалитетен видео и аудио излез.

Клучни карактеристики:

- Креирајте нови датотеки на Matroska

- Изменете ги постоечките датотеки на Matroska

- Извлечете одредени песни од датотека

- Спојте повеќе датотеки Matroska во една

- Погледнете детални информации за секоја песна

Системски барања:

MKVToolnix бара macOS 10.12 (Sierra) или понова верзија.

Заклучок:

Ако барате сигурен комплет алатки што ви овозможува да работите со вашиот омилен формат на мултимедијален контејнер - не гледајте подалеку од MKVToolnix! Со својот интуитивен интерфејс и моќниот сет на функции - совршен е и за почетници кои штотуку почнуваат, како и за искусни професионалци на кои им е потребна напредна функционалност на дофат на раката!

Целосни спецификации
Издавач Neptho Networking Solutions
Страница на издавачи http://web.archive.org/web/20010519162615/http://neptho.net/
Датум на издавање 2020-09-25
Датум на додавање 2020-09-25
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 50.0.0.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 38843

Comments:

Најпопуларни