NFS Manager for Mac

NFS Manager for Mac 4.9

Mac / Marcel Bresink Software-Systeme / 2910 / Целосни спецификации
Опис

NFS Manager за Mac е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува да ги контролирате сите вградени NFS карактеристики на Mac OS X. Со својот интуитивен графички кориснички интерфејс, можете лесно да управувате со цела мрежа на Mac OS X компјутери и да поставите дистрибуиран NFS датотечен систем со само неколку едноставни кликања на глувчето.

NFS (Network File System) е индустриски стандард за споделување датотеки на UNIX системи како Mac OS X. Овозможува секој Mac OS X систем да се постави како NFS сервер за да нуди датотеки на мрежата или како NFS клиент за пристап до датотеки споделени од други компјутери. За разлика од другите протоколи за споделување датотеки вградени во Mac OS X, NFS нема ограничувања во бројот на корисници или конекции истовремено активни.

Една од клучните придобивки од користењето на NFS Manager за Mac е неговата способност за автоматско поврзување со сервери без да бидат потребни никакви записи за лозинка. Оваа функција, позната како „автоматско монтирање“, им олеснува на корисниците на вашата мрежа пристап до споделените датотеки без да мора да ги запомнат ингеренциите за најавување.

Апликацијата е дизајнирана со најновите технологии достапни во Mac OS X, вклучувајќи Open Directory, Bonjour и Kerberos. Ако вашата мрежа е поставена како област на Kerberos, може да се конфигурира безбеден NFS со автентицирани и шифрирани врски.

Со NFS Manager за Mac, можете лесно да управувате со сите аспекти на вашиот мрежен датотечен систем од една централна локација. Можете лесно да креирате нови споделувања или да ги менувате постоечките користејќи го интуитивниот интерфејс што го обезбедува овој софтвер.

Покрај тоа, овој софтвер обезбедува напредни функции како што се поддршка за повеќе IP адреси по домаќин и поддршка за сопствени опции за монтирање. Овие карактеристики овозможуваат да го прилагодите вашето поставување според вашите специфични потреби и барања.

Друга одлична карактеристика што ја нуди овој софтвер е неговата способност да ги следи перформансите на серверот во реално време. Можете да гледате детална статистика за секој сервер на вашата мрежа и да ги идентификувате потенцијалните проблеми пред тие да станат големи проблеми.

Генерално, ако барате лесен за користење мрежен софтвер кој нуди напредни функции и неспоредливи перформанси кога станува збор за управување со дистрибуирани датотечни системи на уреди со macOS, тогаш не гледајте подалеку од NFS Manager за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Marcel Bresink Software-Systeme
Страница на издавачи http://www.bresink.com
Датум на издавање 2020-08-06
Датум на додавање 2020-08-06
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 4.9
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 2910

Comments:

Најпопуларни