Apple Monitor Energy Saver Update for Mac

Apple Monitor Energy Saver Update for Mac 1.1

Опис

Ако барате начин да ги намалите трошоците за електрична енергија, ажурирањето на Apple Monitor Energy Saver за Mac е одлично решение. Овој софтвер е дизајниран да ви помогне да го исклучите вашиот монитор компатибилен со Energy Star кога не е во употреба, што може да ви заштеди пари на сметките за енергија со текот на времето.

Контролната табла за заштеда на енергија е лесна за употреба и може да се приспособи за да одговара на вашите потреби. Со верзијата 1.1 на овој софтвер, поправен е проблемот со Apple AudioVision 14-инчниот монитор, така што можете да бидете сигурни дека тој ќе работи беспрекорно со вашиот уред.

Една од најдобрите работи за овој софтвер е тоа што е компатибилен со PowerPC, Quadra или Centris Mac. Ова значи дека без разлика каков тип на компјутер имате, ќе можете да ги искористите неговите можности за заштеда на енергија.

Значи, како функционира ажурирањето за заштеда на енергија на Apple Monitor за Mac? Во суштина, ја следи употребата на вашиот компјутер и автоматски го исклучува вашиот монитор кога не се користи. Ова помага да се намали потрошувачката на енергија и да се продолжи животниот век на вашиот монитор со спречување на непотребно абење и кинење.

Покрај неговите карактеристики за заштеда на енергија, овој софтвер нуди и голем број опции за прилагодување. На пример, можете да поставите различни времиња на исклучување во зависност од тоа дали активно го користите компјутерот или не. Можете исто така да изберете дали да се затемни или не екранот пред да се исклучи.

Генерално, ако барате лесен начин да заштедите пари на трошоците за електрична енергија, а истовремено да го продолжите животниот век на вашиот монитор, Ажурирањето за заштеда на енергија на Apple Monitor за Mac дефинитивно вреди да се размисли. Неговиот едноставен, но ефективен дизајн го прави одличен избор за секој кој сака да го намали влијанието врз животната средина без да ги жртвува перформансите или функционалноста.

Карактеристики:

- Помага да се намалат трошоците за електрична енергија

- Ги исклучува мониторите усогласени со Energy Star кога не се користат

- Компатибилен со PowerPC, Quadra или Centris Mac компјутери

- Приспособливи времиња на исклучување

- Опција за затемнување на екранот пред исклучување

Компатибилност:

Овој софтвер бара macOS 8.x преку macOS 9.x и работи само со компјутери базирани на PowerPC (вклучувајќи iMac), компјутери базирани на Quadra (вклучувајќи Performa), компјутери базирани на Centris (вклучувајќи LC) кои работат со верзијата на Системскиот софтвер од 7.x до 9.x.

Инсталација:

За да го инсталирате ова ажурирање:

1) Преземете „EnergySaverUpdate.smi.bin“ од нашата веб-страница.

2) Кликнете двапати на датотеката „EnergySaverUpdate.smi.bin“.

3) Следете ги упатствата дадени од инсталатерот.

Заклучок:

Ажурирањето за заштеда на енергија на Apple Monitor за Mac е одлична алатка која им помага на корисниците да заштедат пари на сметките за електрична енергија, а истовремено да го продолжат животниот век на нивните монитори. Неговите приспособливи поставки го олеснуваат приспособувањето на неговите перформанси според индивидуалните потреби и преференции, истовремено обезбедувајќи оптимална ефикасност во секое време.

Без разлика дали се користи дома или во канцеларија каде што се поврзани повеќе уреди истовремено - како што се училниците - овој двигател обезбедува мир на умот знаејќи дека нечија технологија не троши непотребно ресурси!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 1997-02-24
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh
Барања System 7.x
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 4446

Comments:

Најпопуларни