ShareWay IP for Mac

ShareWay IP for Mac 3.0

Mac / Open Door Networks / 255 / Целосни спецификации
Опис

ShareWay IP за Mac: Врвен софтвер за вмрежување

Дали сте уморни од ограничувањата на споделувањето датотеки на AppleTalk? Дали сакате да ги споделувате вашите датотеки на Macintosh преку Интернет протоколи исто толку лесно како споделувањето на истите датотеки преку AppleTalk? Ако одговорот е да, тогаш ShareWay IP 2.0 е совршено решение за вас.

ShareWay IP 2.0 е мрежен софтвер кој го олеснува споделувањето на датотеки на Macintosh преку интернет протоколи исто како и споделувањето исти датотеки преку AppleTalk. Тоа е, исто така, првиот производ на Macintosh што го користи Интернет-стандардниот протокол за локација на услуги (SLP). Со ShareWay IP 2.0, можете динамички да лоцирате и да пристапувате до серверите (како кај AppleTalk Chooser) и да обезбедите услуга за датотеки преку транспарентен механизам интегриран во ОС.

ShareWay IP, исто така, продолжува да поддржува пристап од веб-страници преку AFP URL-адреси. Ја користи новата технологија на Apple Network Services Location (NSL), вклучена со Mac OS 8.5, за динамично да се регистрира преку SLP на ист начин како што споделувањето датотеки базирани на AppleTalk се регистрира со протоколот за врзување име (NBP).

Клиентите кои сакаат лесно да прелистуваат и пристапуваат до ShareWay IP серверите може да го користат новиот производ AFP Engage 2.0 на Open Door и NSL за прикажување листа на достапни сервери и иницирање точка-и-клик пристап до тие сервери преку стандардниот клиент AppleShare.

Копија од AFP Engage 2.0 ќе биде вклучена со ShareWay IP 2.0.

Режим само за позадина

ShareWay IP 2.0 вклучува нов режим на работа само во заднина кој во суштина станува дел од самиот вашиот Mac OS, транспарентно спојувајќи се со вашето вградено споделување лични датотеки за да обезбеди беспрекорно споделување датотеки базирано на IP.

Корисниците повеќе нема да мора да се грижат за случајно напуштање на ShareWay IP или да се прашуваат зошто се појавува во менито на нивната апликација.

Изданија

SharewayIP доаѓа во три изданија: Лично, Стандардно и Професионално:

Personal го поддржува само вашето вградено лично споделување датотеки.

Стандардот поддржува кој било сервер на AppleTalk Filing Protocol (AFP) како што се Windows NT или Novell NetWare.

Професионален поддржува до 256 AFP сервери.

Поради ограничувањата со NSL технологијата на Apple во моментов се надградуваат само личните и стандардните изданија, но наскоро се очекуваат идни верзии кои ќе ги решат овие ограничувања, па затоа очекуваме наскоро да објавиме ажурирана верзија за професионални корисници!

Заклучок

Како заклучок, ако барате лесен за користење мрежен софтвер кој ви овозможува беспрекорно да ги споделувате вашите датотеки на Macintosh преку интернет протоколи без никакви проблеми, тогаш не гледајте подалеку од SharewayIP! Со своите напредни функции, како што се поддршката за SLP и режимот само за заднина, заедно со неговата компатибилност на повеќе платформи, вклучувајќи ги Windows NT и Novell NetWare, го прават единствен софтвер на пазарот денес!

Целосни спецификации
Издавач Open Door Networks
Страница на издавачи http://www.opendoor.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 1999-10-25
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 3.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Mac OS X 10.4 PPCMac OS X 10.3.9Mac OS X 10.4 IntelMac OS X 10.0Mac OS X 10.1Mac OS X 10.5 PPCMac OS X 10.2Mac OS X 10.5 IntelMac OS X 10.3Mac OS Classic
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 255

Comments:

Најпопуларни