Finder's Friend for Mac

Finder's Friend for Mac 1.5.1

Опис

Finder's Friend за Mac е моќен комунален софтвер кој спаѓа во категоријата Utilities & Operating Systems. Тој е дизајниран да им помогне на корисниците да ја подобрат брзината на нивниот Mac и да поправат мали привремени проблеми со меморијата со тоа што ќе им дозволи да го напуштат и/или да го рестартираат Finder.

Пронаоѓачот е суштинска компонента на оперативниот систем macOS, одговорен за управување со датотеки, папки и апликации на вашиот Mac. Сепак, понекогаш може да не реагира или да забави поради различни причини како што се премногу отворени прозорци или процеси што се извршуваат. Ова може да влијае на вашата севкупна продуктивност и да предизвика фрустрација.

Пријателот на Finder's е корисен во такви ситуации со тоа што обезбедува едноставно, но ефективно решение. Со само неколку кликања, можете да го напуштите или рестартирате Finder без да мора да се одјавите или рестартирате Mac. Ова помага да се ослободат ресурсите на меморијата и му овозможува на Finder да започне одново, а со тоа да ги подобри неговите перформанси.

Една од клучните карактеристики на Finder's Friend е неговата способност автоматски да ги враќа сите отворени апликации откако ќе се откажете од Finder. Ова ви заштедува време и напор бидејќи не мора рачно да ја отворате секоја апликација една по една.

Finder's Friend нуди и неколку опции за прилагодување кои ви дозволуваат да го приспособите неговото однесување според вашите преференции. На пример, можете да изберете дали треба или не да прикаже дијалог за потврда пред да го напуштите/рестартирате Finder или да поставите време за одложување пред да го направите тоа.

Оваа верзија на Shareware на Finder's Friend е целосно функционална без ограничувања за периодот на користење. Вклучува и подобра поддршка за Mac OS 9 во споредба со претходните верзии и поправа неколку грешки што ги пријавија корисниците.

Севкупно, ако барате лесен-за-користење комунален софтвер кој може да помогне да се оптимизираат перформансите на вашиот Mac со ефикасно управување со Finder, тогаш не гледајте подалеку од Finder's Friend за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Tom Ehlers
Страница на издавачи http://www1.iwvisp.com/rce3/
Датум на издавање 2008-11-08
Датум на додавање 2000-08-23
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Дијагностички софтвер
Верзија 1.5.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 17253

Comments:

Најпопуларни