Nikon Coolpix 990 for Mac

Nikon Coolpix 990 for Mac 1.1

Опис

Ако сте корисник на Mac и поседувате камера Nikon Coolpix 990, тогаш ќе сакате да бидете сигурни дека вашиот фирмвер е ажуриран. Софтверот за поставување фирмвер за E990 Ver.1.1 е компјутерска програма што ќе го ажурира фирмверот во вашиот COOLPIX 990 (E-990). Овој фирмвер е програма што работи внатре во камерата и ја контролира нејзината работа.

Со вклучување на софтверот за испраќање, ќе можете да го инсталирате новиот фирмвер во вашиот фотоапарат. Целиот пакет (софтвер за подигање и нов фирмвер за камерата) се испорачува во една датотека, која е компресирана за дистрибуција преку Интернет. Пред да извршите ажурирање на фирмверот, мора да ги декомпресирате датотеките назад во нивниот оригинален формат.

Процесот на пренесување на новиот фирмвер од вашиот компјутер на вашиот фотоапарат понекогаш се нарекува поставување. Процесот на ажурирање на фирмверот понекогаш се нарекува и надградба.

Ако бројот на верзијата на вашиот фотоапарат е 1.0, се препорачува да го ажурирате фирмверот на верзијата 1.1 за да имате корист од подобрените работни перформанси.

Зошто да го ажурирате вашиот фирмвер?

Ажурирањата на фирмверот се важни затоа што можат да ја подобрат работата на вашиот уред со поправка на грешки или додавање нови функции или можности.

Во овој случај, ажурирањето на фирмверот на вашиот Nikon Coolpix 990 може да помогне да се подобрат неговите вкупни перформанси и функционалност со решавање на какви било проблеми или грешки што можеби биле присутни во претходните верзии на неговиот софтвер.

Како да го ажурирате вашиот фирмвер

За да го ажурирате фирмверот на вашиот Nikon Coolpix 990 користејќи го овој софтвер:

Чекор еден: Преземете го софтверот за подигање

Прво, преземете го и зачувајте го софтверот за прикачување на вашиот Mac компјутер од овластен веб-локација како што е нашата веб-локација каде што нудиме широк избор на софтвери вклучувајќи драјвери како овој специјално дизајниран за Nikon Coolpix камери.

Чекор два: Поврзете ја камерата со вашиот компјутер

Следно, поврзете ја камерата Nikon Coolpix 990 со вашиот Mac користејќи соодветен USB-кабел обезбеден со него кога првично ќе се купи со сите додатоци вклучени во пакувањето.

Чекор три: Стартувај го софтверот за подигање

Откако ќе се поврзете успешно, стартувајте го софтверот за прикачување на вашиот Mac компјутер. Следете ги внимателно упатствата дадени на екранот додека не биде побарано да ја изберете локацијата каде што претходно сте ја зачувале преземената датотека. Изберете и кликнете на копчето „Отвори“.

Чекор четири: декомпресирај ги датотеките и инсталирај нов фирмвер

Откако ќе ја изберете преземената датотека, декомпресирајте ја во оригиналниот формат пред да продолжите понатаму. Откако ќе завршите, следете ги упатствата дадени на екранот повторно додека не биде побарано да инсталирате нов фирмвер во камерата со кликнување на копчето „Инсталирај“.

Чекор пет: почекајте да заврши процесот на инсталација

Почекајте трпеливо додека процесот на инсталација ќе заврши успешно без никакви грешки или прекини. Откако ќе завршите, исклучете ја камерата од компјутерот и рестартирајте ја пред да ја користите повторно за подобри резултати.

Заклучок:

UpdatingyourNikonCoolpixcamera'sfirmwareisimportanttobenefitfromimprovedoperatingperformanceandfunctionalitybyaddressinganyissuesorbugsthatmayhavebeenpresentinearlierversions.Itisrecommendedthatifyourcameraversionnumberis1.0,youupdatethefirmwaretoversion1.1inordertobenefitfromimprovedoperatingperformance.FollowthesimplestepsgivenabovecarefullytoupdateyourNikonCoolpixcamera'sfirmwareusingthissoftwareonMacOSXplatformwith ease!

Целосни спецификации
Издавач Nikon
Страница на издавачи http://www.nikonusa.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2000-09-18
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на камери
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања USB version -Nikon View Version 3.X must be installed before this upgrade can be performed. Macintosh OS 8.6 or later is required Serial Version-requires optional serial interface cable
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 383

Comments:

Најпопуларни