Sonnet Crescendo/7200 for Mac

Sonnet Crescendo/7200 for Mac 1.0

Mac / Sonnet Technologies / 1900 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате моќна надградба на процесорот за вашиот Power Mac 7200 или 8200, Sonnet Crescendo/7200 е одличен избор. Оваа картичка за надградба може значително да ги подобри перформансите на вашиот Mac, овозможувајќи ви лесно да извршувате апликации кои бараат повеќе и да извршувате повеќе задачи. Сепак, за да го извлечете максимумот од вашата картичка Crescendo/7200, ќе треба да ги инсталирате соодветните софтверски овозможувачи и комунални услуги.

Таму доаѓа унифицираниот софтвер за инсталирање на Sonnet. Овој софтвер е специјално дизајниран да работи со картичките за надградба на процесорот Crescendo/7200 G3 и G4 и ги инсталира сите потребни драјвери и алатки во вашата системска папка. Со инсталиран овој софтвер, вашиот надграден Mac ќе може целосно да ја искористи својата нова процесорска моќ.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата алатка Metronome. Оваа алатка ви овозможува да ја следите употребата на вашиот процесор во реално време, за да можете да видите колку точно процесорска моќ користи секоја апликација или процес на вашиот систем. Ова може да биде неверојатно корисно за решавање проблеми со перформансите или оптимизирање на вашиот систем за одредени задачи.

Покрај алатката Metronome, овој софтвер вклучува и голем број други корисни алатки и драјвери. На пример, вклучува поддршка за мрежни протоколи AppleTalk, кои ви овозможуваат лесно да споделувате датотеки и ресурси со други Mac компјутери на вашата мрежа. Вклучува и поддршка за SCSI уреди како надворешни хард дискови или CD-ROM-дискови.

Севкупно, ако планирате да го надградите вашиот Power Mac 7200 или 8200 со картичка Crescendo/7200 од Sonnet, овој унифициран софтвер за инсталирање е суштинска компонента што ќе гарантира дека сè работи непречено заедно. Со неговиот лесен за користење интерфејс и сеопфатниот сет на алатки и двигатели, тој е одличен избор за сите кои сакаат да извлечат повеќе од нивниот надграден Macintosh компјутер.

Клучни карактеристики:

- Унифициран инсталатер специјално дизајниран за употреба со картички за надградба на процесор Sonnet Crescendo/7200 G3/G4

- Ги инсталира сите потребни драјвери и алатки во Системската папка

- Вклучува алатка Metronome за следење на користењето на процесорот во реално време

- Поддржува мрежни протоколи AppleTalk

- Вклучува поддршка за SCSI уред

Системски барања:

- Моќен компјутер Macintosh 7200 или 8200

- картичка за надградба на процесор Sonnet Crescendo/7200 G3/G4

Целосни спецификации
Издавач Sonnet Technologies
Страница на издавачи http://www.sonnettech.com
Датум на издавање 2008-11-08
Датум на додавање 2000-12-21
Категорија Возачи
Под категорија УСБ-драјвери
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1900

Comments:

Најпопуларни