FileMaker Server for Mac

FileMaker Server for Mac 18.0.4

Опис

Ако барате доверлив и лесен за управување со сервер софтвер за домаќин на групи корисници на FileMaker Pro преку мрежа или на интернет, тогаш FileMaker Server за Mac е совршено решение за вас. Овој моќен софтвер ви овозможува безбедно да управувате со вашите бази на податоци на FileMaker Pro со леснотија, осигурувајќи дека вашите податоци се секогаш безбедни и достапни.

FileMaker Server 11 е дизајниран специјално за програмери кои треба да управуваат со повеќе корисници и бази на податоци истовремено. Со своите брзи перформанси и робусни карактеристики, овој софтвер го олеснува споделувањето податоци на различни платформи и уреди. Без разлика дали работите на Mac или компјутер, FileMaker Server 11 има се што ви треба за да започнете.

Една од клучните придобивки од користењето на FileMaker Server 11 е неговата способност да поддржува големи групи корисници без да се загрозат перформансите. Ова значи дека дури и ако имате стотици или илјадници луѓе кои пристапуваат до вашата база на податоци одеднаш, тие сепак ќе можат да работат брзо и ефикасно без никакво задоцнување или одложување.

Дополнително, FileMaker Server 11 доаѓа и со напредни безбедносни карактеристики кои помагаат да се заштитат вашите податоци од неовластен пристап. Можете да поставите кориснички сметки со различни нивоа на права за пристап, така што само овластен персонал може да гледа или менува чувствителни информации.

Ако ви требаат уште понапредни функции како што се можностите за инстант веб-објавување или поддршка за ODBC/JDBC, тогаш размислете за надградба на FileMaker Server 11 Advanced. Оваа верзија ги вклучува сите исти одлични карактеристики како стандардната верзија, но исто така додава дополнителна функционалност што го олеснува поврзувањето на поголеми групи корисници заедно од кога било досега.

Севкупно, ако барате моќно серверско софтверско решение кое е и сигурно и лесно за користење, тогаш не гледајте подалеку од FileMaker Server за Mac. Со својот робустен сет на функции и интуитивен дизајн на интерфејс, овој софтвер ќе ви помогне да го рационализирате вашиот работен тек додека вашите податоци ќе бидат безбедни во секое време.

Целосни спецификации
Издавач FileMaker
Страница на издавачи http://www.filemaker.com
Датум на издавање 2020-05-29
Датум на додавање 2020-05-29
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 18.0.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2057

Comments:

Најпопуларни