oXygen XML Editor for Mac

oXygen XML Editor for Mac 22.1

Опис

oXygen XML Editor за Mac е моќен и разновиден XML-уредник базиран на Java кој нуди поддршка за широк опсег на типови документи, вклучувајќи XML, XSL, TXT, XSD и DTD. Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, oXygen е совршена алатка за програмери кои треба да креираат и уредуваат сложени XML документи.

Една од клучните карактеристики на oXygen е неговата поддршка за Unicode. Ова значи дека корисниците можат да работат со документи на кој било јазик или сет на знаци без да наидат на никакви проблеми. Дополнително, пораките за интерфејс се преведени на неколку јазици, вклучувајќи англиски, француски, германски, италијански и романски.

Друга важна карактеристика на oXygen е неговата функционалност за автоматско пополнување на крајната ознака. Оваа функција им помага на корисниците да напишат валидна XML содржина со автоматско пополнување на ознаките додека пишуваат. Софтверот вклучува и моќна алатка за увид во кодот која ги води корисниците низ процесот на создавање валидна XML содржина.

Алатката за увид на код може да следи DTD или XML шема или дури и да ја научи структурата од делумно уреден документ. Ова им овозможува на корисниците побрзо да креираат нови документи преку искористување на постоечките структури.

Кога станува збор за манипулирање со XML содржина со помош на XSLT (Extensible Stylesheet Language Transformations), oXygen го олеснува поврзувањето на еден документ со друг и прегледувањето на резултатите од трансформацијата како текст или XHTML. Вклучена е и конзола XPath за да им помогне на корисниците да ги тестираат изразите на XPath.

Покрај овие карактеристики, oXygen вклучува и робусни способности за валидација за проверка на валидноста на вашите документи во однос на различни стандарди како што се XML шема и DTD. Сите грешки се пријавени со детални описи и информации за бројот на линијата за да можете брзо да ги идентификувате проблемите во вашиот код.

За да помогнете поефикасно да ги организирате вашите проекти, можете логично да организирате повеќе документи во проекти во рамките на работната околина на oXygen. Означувачот на синтаксата може да се приспособи според преференциите на корисникот, додека убавата опрема за печатење обезбедува правилно вовлекување кога е потребно.

Еден уникатен аспект на овој софтвер е тоа што работи преку веб преку Java Web Start што значи дека немате да инсталирате ништо на вашиот компјутер пред да го користите - само отворете го вашиот прелистувач! Доаѓа со Docbook DTD (Дефиниција за тип на документ) кој обезбедува упатства за тоа како треба да се структурира документот SGML/XML заедно со листови со стилови што се користат за форматирање на излезни датотеки како PDF или PostScript датотеки генерирани од Apache FO Processor вклучени во овој пакет, но другите FO процесори може да бидат конфигурирани како приклучоци ако сакате!

Севкупно, oxygen xml editor mac им нуди на програмерите се-во-едно решение за создавање сложени апликации базирани на xml, истовремено обезбедувајќи им ги сите потребни алатки потребни за време на процесот на развој, правејќи ја нивната работа полесна од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач SyncRO Soft
Страница на издавачи http://www.sync.ro/
Датум на издавање 2020-05-29
Датум на додавање 2020-05-29
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 22.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 4895

Comments:

Најпопуларни