Iconographer for Mac

Iconographer for Mac 2.4

Mac / Mscape Software / 17823 / Целосни спецификации
Опис

Iconographer for Mac: The Ultimate Icon Editor

Дали сте уморни од истите стари здодевни икони на вашиот Mac? Дали сакате да додадете личен допир на вашите папки и апликации? Не гледајте подалеку од Iconographer за Mac, врвниот уредувач на икони.

Iconographer е моќна алатка која ви овозможува и да ги менувате иконите на ставките, како и да ги уредувате ресурсите на иконите што ги користат различни програми. Со својот кориснички интерфејс и широк опсег на можности, Iconographer е совршен и за почетници и за напредни корисници.

Една од клучните карактеристики на Iconographer е неговата способност да се справува со многу различни формати на икони. Тие вклучуваат класичен Mac OS (само 8-битни икони), Mac OS 8.5+ (32-битни икони со 8-битни маски), Mac OS X (128 x 128 икони во датотеки icns), Windows (датотеки.ico), па дури и Mac OS X Server (48 x 48 икони во. tiff датотеки). Оваа флексибилност го олеснува користењето на Iconographer за широк опсег на задачи, од едноставно создавање на некои приспособени икони на папки до уредување сложени датотеки со ресурси за апликација.

Но, што го издвојува Iconographer од другите уредници на икони на пазарот? За почеток, тој е создаден од почеток специјално за употреба на Mac. Ова значи дека целосно ги користи сите уникатни карактеристики и способности што го прават оперативниот систем на Apple толку популарен меѓу корисниците ширум светот.

Покрај тоа, Iconographer нуди голем број напредни функции кои ви овозможуваат вистински да ги приспособите вашите икони како никогаш досега. На пример, можете лесно да ја прилагодите длабочината на бојата или нивоата на транспарентност користејќи едноставни лизгачи или полиња за внесување. Можете исто така да креирате сопствени маски или преклопувања користејќи кој било формат на датотека со слики поддржан од вашиот компјутер.

Друга одлична карактеристика на Iconographer е неговата поддршка за функционалност за влечење и спуштање. Ова значи дека можете лесно да повлечете датотека со слика на постоечка икона за да ја замените со нешто ново - нема потреба да се движите низ менија или дијалог-кутија!

Се разбира, едно нешто што навистина го издвојува Iconographer од другите софтверски алатки таму е неговата леснотија на користење. Без разлика дали сте нови за уредување икони или го правите тоа со години, оваа програма го прави лесен и интуитивен секој чекор на патот.

Значи, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка која ќе ви помогне да ја подигнете играта за прилагодување на работната површина - не гледајте подалеку од Iconographer! Со својот широк опсег на можности и кориснички интерфејс, оваа програма има се што ви треба за брзо и лесно да креирате неверојатни сопствени икони.

Целосни спецификации
Издавач Mscape Software
Страница на издавачи http://www.mscape.com/
Датум на издавање 2010-09-06
Датум на додавање 2002-04-18
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Алатки за икони
Верзија 2.4
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања PPCSystem 7.5.3 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 17823

Comments:

Најпопуларни