Digidesign SampleCell Editor for Mac

Digidesign SampleCell Editor for Mac 3.1

Опис

Digidesign SampleCell Editor за Mac е моќна софтверска алатка дизајнирана да им помогне на програмерите лесно да креираат и уредуваат аудио примероци. Овој софтвер е специјално дизајниран за употреба со SampleCell PCI картичките, кои се користат за снимање и манипулирање со аудио податоци во реално време.

Со Digidesign SampleCell Editor, можете лесно да увезувате и извезувате аудио датотеки во различни формати, вклучувајќи WAV, AIFF, SDII и многу повеќе. Можете исто така да креирате нови примероци од нула користејќи го вградениот уредувач на бранови форми или со директно снимање во софтверот.

Една од клучните карактеристики на Digidesign SampleCell Editor е неговата способност да манипулира со примероците во реално време. Ова значи дека можете да примените ефекти како што се EQ, компресија, реверб и повеќе додека ја слушате репродукцијата на примерокот во реално време. Ова го олеснува дотерувањето на вашите примероци додека не звучат точно како што сакате.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за повеќе слоеви. Можете да поставите повеќе примероци еден врз друг за да создадете сложени звуци што би било тешко или невозможно да се постигнат само со еден примерок. И бидејќи секој слој може да се манипулира независно, имате целосна контрола врз секој аспект од вашиот звук.

Digidesign SampleCell Editor вклучува и голем број напредни функции кои се дизајнирани специјално за професионални програмери. На пример, поддржува до 32-битна резолуција со подвижна запирка за максимална точност при работа со висококвалитетни аудио датотеки. Вклучува и поддршка за MIDI контролери за да можете да контролирате различни аспекти од репродукцијата на примерокот користејќи надворешни хардверски уреди.

Генерално, ако барате моќна алатка која ќе ви помогне да креирате висококвалитетни аудио примероци брзо и лесно, тогаш Digidesign SampleCell Editor дефинитивно вреди да се провери. Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, сигурно ќе стане суштински дел од комплетот алатки на секој програмер.

Клучни карактеристики:

- Увезете/извезете аудио датотеки во различни формати

- Манипулација со примероци во реално време

- Поддршка за повеќе слоеви

- Напредни функции како 32-битна резолуција со подвижна запирка

- Поддршка на MIDI контролер

Системски барања:

- Mac OS X 10.4 или понова верзија

- Digidesign SampleCell PCI картичка

Целосни спецификации
Издавач DigiDesign
Страница на издавачи http://www.digidesign.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2002-04-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 3.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Mac OS 9.0.4 or higher Digidesign SampleCell II card
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 287

Comments:

Најпопуларни