TransType for Mac

TransType for Mac 4.0.1.5099

Опис

TransType за Mac: Крајната алатка за конверзија на фонтови

Ако сте графички дизајнер или типограф, знаете колку е важно да ги имате на располагање вистинските фонтови. Но, што се случува кога треба да користите фонт што не е достапен на вашата платформа? Или кога сакате да конвертирате фонт за преглед од еден формат во друг? Таму доаѓа TransType за Mac.

TransType за Mac е моќна алатка за конверзија на фонтови која ви овозможува лесно да го менувате форматот или платформата на кој било фонт за преглед. Со TransType, можете да земете кој било фонт Mac PostScript и за неколку секунди да добиете автоматизиран, премапиран Windows TrueType фонт. Или земете кој било фонт на Windows и добијте правилно изграден куфер со фонтови Mac PostScript со збир на битмап фонтови.

Но, TransType не е само конвертирање на фонтови од еден формат во друг. Исто така, нуди детално прилагодување на процесот на конверзија, за да можете фино да го прилагодите секој аспект од конвертираните фонтови. И со неговиот вграден прозорец за преглед, можете да видите точно како ќе изгледаат вашите конвертирани фонтови пред да се посветите на процесот на конверзија.

Една од најимпресивните карактеристики на TransType е неговата способност да конвертира повеќе Master фонтови. Повеќекратните Master фонтови се сложени фонтови кои им овозможуваат на дизајнерите да приспособат различни параметри како што се тежина и ширина на пат. Со TransType, можете лесно да ги конвертирате овие сложени фонтови во фонтови од тип 1 или TrueType кои се компатибилни со која било платформа.

И ако треба да конвертирате повеќе фонтови одеднаш, TransType ве опфати со својот режим на сериска обработка. Едноставно изберете ги сите датотеки што сакате да ги конвертирате и оставете TransType да го направи останатото.

Накратко, еве неколку клучни карактеристики на TransType за Mac:

- Конвертирајте ги контурите на фонтови од еден формат/платформа во друг

- Приспособете го секој аспект од процесот на конверзија

- Прегледајте ги конвертираните фонтови пред да извршите

- Претворете ги повеќекратните главни фонтови во фонтови со еден главен тип 1 или вистински тип

- Режим за сериска обработка за конвертирање на повеќе датотеки одеднаш

Без разлика дали работите на проект со повеќе платформи или едноставно ви треба пристап до поразновидни опции за типографија, TransType за Mac е суштинска алатка во комплетот алатки на секој дизајнер. Пробајте го денес и видете како може да го рационализира вашиот работен тек и да ги прошири вашите креативни можности!

Целосни спецификации
Издавач FontLab
Страница на издавачи https://www.fontlab.com/
Датум на издавање 2019-10-28
Датум на додавање 2019-10-28
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 4.0.1.5099
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1691

Comments:

Најпопуларни