Al Morale's Game Show Presenter for Mac

Al Morale's Game Show Presenter for Mac 3.0

Mac / Bodine Training Games / 3791 / Целосни спецификации
Опис

Презентерот за прикажување игри на Al Morale за Mac е моќен деловен софтвер кој е дизајниран да им помогне на обучувачите и едукаторите да го привлечат вниманието на луѓето и да го зголемат учеството преку презентирање квизови во форма на смешно шоу за игри во ТВ стил. Овој софтвер доаѓа со сите вградени мултимедија, вклучувајќи музика, анимиран домаќин, звучни ефекти, графика и автоматско постигнување за најмногу 10 играчи или тимови. Со овој софтвер, се што треба да направите е да ги напишете вашите квизови, да го именувате шоуто на играта и да изберете неколку опции.

Овој софтвер е совршен за живи сесии за преглед и незаканувачки тестови или вежби за проценка. Може да се користи и за да се разбуди публика на која и треба пауза од предавањата или презентациите во Powerpoint. Презентерот за прикажување игри на Al Morale за Mac е погоден за употреба со системи за проекција.

Карактеристики:

1) Лесен за користење интерфејс: Презентерот на Game Show на Al Morale за Mac има интуитивен интерфејс што го олеснува брзото креирање на привлечни квиз-шоуа.

2) Вградена мултимедија: Овој софтвер доаѓа со сите вградени мултимедија, вклучувајќи музика, анимиран домаќин, графика за звучни ефекти и автоматско бодување.

3) Приспособливи опции: можете да го приспособите прикажувањето на играта со избирање различни теми како што се спортски ситници или прашања од историјата.

4) Автоматско бодување: Презентерот на играта на Ал Морале автоматски го бодува секој играч или тим врз основа на нивната изведба за време на квиз-шоуто.

5) Поддршка за повеќе играчи: Оваа програма поддржува до 10 играчи или тимови што ја прави совршена за групни активности во училниците или тренинзите.

6) Компатибилност на системот за проекција: оваа програма работи беспрекорно со системите за проекција што го олеснува прикажувањето на вашите квиз-шоуа на големи екрани пред публика од која било големина.

Придобивки:

1) Ангажирање искуство во учењето - Со користење на оваа програма, обучувачите можат да создадат привлечно учење кое ќе ги задржи учесниците заинтересирани во текот на сесијата

2) Подобрено задржување - Истражувањата покажаа дека луѓето имаат поголема веројатност да запомнат информации кога се вклучени во интерактивни активности како што се игри

3) Заштеда на време - Со оваа програма, тренерите можат да заштедат време со брзо креирање квизови без да се грижат за дизајнирање графики или анимации

4) Ефикасно - Во споредба со другите методи на обука, како што се ангажирање професионални актери или изнајмување опрема, оваа програма нуди исплатливо решение

Заклучок:

Презентерот за игри на Al Morale за Mac е одлична алатка дизајнирана специјално за обучувачи и едукатори кои сакаат нивните учесници да бидат ангажирани за време на сесиите за обука. Со својот кориснички интерфејс и вградените мултимедијални функции, создавањето привлечни квиз-шоуа никогаш не било полесно. Без разлика дали гледате да спроведувате живи сесии за прегледување незаканувачки тестови/вежби за оценување; будење на публиката на која им се потребни паузи од предавања/пауерпоинт; проектирање содржина на големи екрани; подобрување на стапките на задржување меѓу учениците; заштедувајќи време/трошоци поврзани со традиционалните методи за обука - не гледајте подалеку од Презентерот на Game Show на Ал Морале!

Целосни спецификации
Издавач Bodine Training Games
Страница на издавачи http://www.almorale.com/
Датум на издавање 2008-11-08
Датум на додавање 2003-01-07
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за презентација
Верзија 3.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Mac OS 8.1
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3791

Comments:

Најпопуларни