IomegaWare (Mac OS 8/9) for Mac

IomegaWare (Mac OS 8/9) for Mac 4.0.2 (10/28/2002)

Опис

IomegaWare за Mac е моќен софтвер кој обезбедува интегрирани функции за да ви помогне да најдете, форматирате, заштитите, управувате и менувате поставки на вашите Iomega-дискови. Овој софтвер за двигатели е дизајниран специјално за Mac OS 8/9 и нуди поддршка за производите Zip, Peerless, Jaz, USB PocketZip, FotoShow Digital Image Center и HipZip.

Со инсталиран IomegaWare на вашиот Mac компјутер, можете лесно да пристапите до сите функции на вашите Iomega дискови. Софтверот го прави уредот видлив во рамките на вашиот оперативен систем за да можете лесно да пренесувате датотеки помеѓу вашиот компјутер и уредот. Можете исто така да го користите за форматирање на уредот или менување на неговите поставки според вашите преференции.

Една од најкорисните карактеристики на IomegaWare е неговата способност да ги заштити податоците зачувани на уредот Iomega. Со овој софтвер инсталиран на вашиот Mac компјутер, можете да поставите заштита со лозинка за поединечни датотеки или папки зачувани на уредот. Ова осигурува дека само овластени корисници имаат пристап до чувствителни податоци.

Друга одлична карактеристика на IomegaWare е неговата способност да управува со повеќе дискови истовремено. Ако имате повеќе од еден уред Iomega поврзан на вашиот Mac компјутер одеднаш, овој софтвер ви овозможува да управувате со сите нив од еден интерфејс. Можете да гледате информации за секој диск, како што се неговиот капацитет и достапниот простор, како и да вршите задачи како форматирање или копирање датотеки меѓу нив.

Покрај овие основни карактеристики, IomegaWare вклучува и голем број други корисни алатки како што е CopyDisk што ја заменува стандардната алатка за копирање на дискот што се наоѓа во Windows со онаа што додава поддршка за Iomega дисковите. Верзијата 4.0.2 дури нуди поддршка за поновите уреди како 750MB Zip Drive.

Севкупно, ако поседувате уред Iomega и користите Mac со оперативен систем 8/9, тогаш се препорачува инсталирање на овој софтвер за драјвери. Ќе обезбеди беспрекорна интеграција со сите аспекти на вашиот уред, истовремено нудејќи напредни функции како заштита со лозинка и управување со повеќе дискови кои не се достапни само преку стандардните алатки на оперативниот систем.

Клучни карактеристики:

- Обезбедува интегрирани функции

- Поддржува Zip/Peeerless/Jaz/USB PocketZip/FotoShow Digital Image Center/HipZip производи

- Ги прави погоните видливи во оперативниот систем

- Ги заштитува податоците зачувани на iOmega Drive

- Управува со повеќе дискови истовремено

- Вклучува алатка CopyDisk

- Нуди поддршка за понови уреди како Zip Drive од 750MB

Системски барања:

Iomegaware бара Apple компјутер базиран на PowerPC со MacOS верзија 8.x или понова (вклучувајќи MacOS X Classic режим). Потребна е најмалку 32 MB RAM (препорачливо 64 MB) и најмалку една достапна USB порта (за уреди базирани на USB).

Заклучок:

Како заклучок, Iomegaware обезбедува суштински двигатели што ги бараат многу уреди за складирање iOmega. Неговиот кориснички интерфејс го прави лесен за користење додека обезбедува напредна функционалност како заштита со лозинка, управување со повеќе дискови и повеќе. Вклучувањето на алатката CopyDisk додава вредност со замена на стандардната алатка за копирање на дискови пронајдена во Windows со онаа што додава поддршка за iOmega Drives.Version4.o2 дури нуди поддржува и понови уреди како 750MB zip Drive.

Целосни спецификации
Издавач Iomega
Страница на издавачи http://www.iomega.com
Датум на издавање 2008-11-09
Датум на додавање 2003-04-30
Категорија Возачи
Под категорија Возачи за складирање
Верзија 4.0.2 (10/28/2002)
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Mac OS 8.6/9.x
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 12008

Comments:

Најпопуларни