N.A.G. for Mac

N.A.G. for Mac 1.0

Опис

Н.А.Г. за Mac: Револуционерен софтвер за забава

Дали сте уморни од истите стари услуги за стриминг музика и барате нешто уникатно и интерактивно? Не гледајте подалеку од Н.А.Г. (Network Auralization for Gnutella), иновативен софтвер за забава што го претвора процесот на пребарување и преземање MP3 датотеки во хаотичен музички колаж.

Што е Н.А.Г.?

Н.А.Г. е единствена софтверска уметност која комбинира музика, технологија и хаос за да создаде извонредно аудио искуство како ниеден друг. Развиена во 2003 година од New Radio and Performing Arts, Inc., (dba Ether-Ore), со финансирање од Националната фондација за уметности, Н.А.Г. оттогаш ја плени публиката.

Како работи?

Користење на peer-to-peer мрежа за споделување датотеки Gnutella, N.A.G. бара MP3-датотеки врз основа на еден или повеќе клучни зборови за пребарување внесени од корисникот. Откако ќе се најдат совпаѓања, софтверот ги презема овие аудио датотеки и ги ремиксира во реално време врз основа на структурата на самата мрежа Gnutella.

Резултатот? Музички колаж кој постојано се развива и е непредвидлив и маѓепсан.

Карактеристики

Уникатните карактеристики на N.A.G. го прават да се издвојува од другите опции за софтвер за забава:

- Интерактивна: Корисниците можат активно да учествуваат во креирањето на сопственото музичко искуство со внесување клучни зборови за пребарување.

- Хаотично: Непредвидливата природа на алгоритмот за ремиксирање на N.A.G. значи дека секое искуство со слушање е различно.

- Извонредно: звучниот пејзаж кој постојано се развива, создаден од алгоритмот за ремиксирање на N.A.G., ги привлекува слушателите во свет на звук кој не е како кој било друг.

- Иновативен: Како еден од првите софтверски дела што користеа мрежи за споделување датотеки peer-to-peer како изворен материјал, N.A.G. претставува револуционерен пристап за создавање дигитални медиуми.

Компатибилност

Н.А.Г. е компатибилен со Mac оперативните системи.

Кориснички прегледи

Корисниците го пофалија уникатниот пристап на NAG за стриминг музика:

„Никогаш не сум слушнал вакво нешто - тоа е како да сум во жив организам направен целосно од звук“.

„NAG зема сè што сакам во музиката - непредвидливост, експериментирање - и го засилува десеткратно.

"Конечно! Опција за забава што не се чувствува застоена или повторувачка."

Заклучок

Ако барате иновативен начин да истражувате нова музика, истовремено ангажирајќи се со врвна технологија, не гледајте подалеку од Network Auralization for Gnutella (NAG). Со својот интерактивен интерфејс, хаотичен алгоритам за ремиксирање, извонреден звучен пејзаж и револуционерен пристап за креирање дигитални медиуми користејќи мрежи за споделување датотеки од peer-to-peer како изворен материјал; овој револуционерен софтвер за забава ќе го однесе вашето слушање до нови височини!

Целосни спецификации
Издавач Turbulence
Страница на издавачи http://turbulence.org
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2003-07-01
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Забавен софтвер
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.1, Mac OS X 10.2
Барања Mac OS X 10.1 or higher
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 37

Comments:

Најпопуларни