Apple QuickTime Streaming Server for Mac

Apple QuickTime Streaming Server for Mac 5.0

Опис

Ако барате моќен и лесен за користење сервер за стриминг медиуми, не гледајте подалеку од Apple QuickTime Streaming Server за Mac. Овој софтвер е дизајниран да ви помогне да испорачате висококвалитетни видео и аудио преноси до посетителите на вашата веб-локација, без разлика дали споделувате информации за производот, забавна содржина, корпоративни комуникации или материјали за учење на далечина.

Со QuickTime Streaming Server 5 и Mac OS X Server v10.3, можете лесно да сервирате содржина во живо или претходно снимена во реално време преку Интернет. Софтверот го користи моторот со отворен код во реално време транспортен протокол/протокол за стриминг во реално време (RTP/RTSP) за да обезбеди сигурна испорака на вашите преноси без никакви дополнителни трошоци за лиценцирање.

Една од клучните придобивки од користењето на QuickTime Streaming Server е неговата индустриска јачина изведба. Овој софтвер е дизајниран да управува со голем обем на сообраќај и да обезбедува непречена репродукција дури и при големо оптоварување. Без разлика дали стримувате видео или аудио содржина, вашите гледачи ќе уживаат во беспрекорно искуство со минимално привремено задржување или прекини.

Друга предност на QuickTime Streaming Server е неговата привлечна леснотија на користење. Софтверот доаѓа со кориснички интерфејс што го олеснува поставувањето и управувањето со вашите преноси. Можете да ги приспособите поставките како бит-стапка, резолуција и брзина на слики за да ги оптимизирате вашите преноси за различни уреди и мрежни услови.

QuickTime Streaming Server исто така нуди флексибилност во однос на поддржаните формати и протоколи. Можете да проследувате содржини во популарни формати како што се H.264, MPEG-4 и AAC, како и стари формати како Sorenson Video 3 и QDesign Music 2. Дополнително, софтверот поддржува широк опсег на протоколи, вклучувајќи HTTP Live Streaming (HLS) , Динамичко адаптивно проследување преку HTTP (DASH) и SmoothStreaming.

Без разлика дали сте нови за стриминг медиуми или искусен професионалец, QuickTime Streaming Server има што да им понуди на сите. Со своите моќни способности за изведба во комбинација со функции за лесно користење, како што се волшебници за поставување влечење и спуштање за брзо создавање нови преноси без потреба од никакво знаење за кодирање - оваа алатка го прави доволно едноставно дури и ако ова е ваш прв пат да поставувате сервер за стриминг !

Како заклучок: ако сакате ефикасен начин за споделување видео/аудио датотеки на веб-локации без да се грижите за времето на преземање, тогаш Quicktime Streamer на Apple може да биде токму она што ви треба! Совршено е за бизниси кои сакаат нивните клиенти да бидат ангажирани преку мултимедијални презентации, додека работите се доволно едноставни за секој да може да го користи!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2003-10-24
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 5.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.1, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2
Барања Mac OS X 10.4 PPCMac OS X 10.3.9Mac OS X 10.4 IntelMac OS X 10.0Mac OS X 10.1Mac OS X 10.5 PPCMac OS X 10.2Mac OS X 10.5 IntelMac OS X 10.3Mac OS Classic
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1711

Comments:

Најпопуларни