HP LaserJet Color for Mac

HP LaserJet Color for Mac 1.7.1

Опис

Ако сте корисник на Mac и поседувате печатач HP LaserJet, тогаш HP LaserJet Color за Mac е софтверот што ви треба за да го оптимизирате вашето искуство со печатење. Овој софтвер за двигатели доаѓа спакуван со PPD, екстензии за дијалог за печатење, профили ColorSync и алатката HP LaserJet кои се специјално дизајнирани да работат со низа HP LaserJet печатачи во боја.

Следниве модели се поддржани од овој софтвер: hp color LaserJet 4500, hp color LaserJet 4550, hp color LaserJet 8500, hp color LaserJet 8550, hp color LaserJet 2500, hp color LaserJet 4500Jet со вашите печатачи во боја 4500Jp поврзани со овие. Уред за Mac преку USB или мрежна врска (Етернет или Wi-Fi), можете лесно да уживате во висококвалитетно печатење.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер за двигател е неговата способност да обезбедува точни бои во вашите отпечатоци. Вклучените профили ColorSync гарантираат дека боите се конзистентни на различни уреди и платформи. Ова значи дека ако работите на проект за дизајн на вашиот Mac користејќи Adobe Creative Suite или кој било друг софтвер за дизајн што поддржува профили на ColorSync, можете да бидете сигурни дека она што го гледате на екранот точно ќе се одрази на вашите отпечатоци.

Покрај обезбедувањето точни бои во отпечатоците, овој драјвер вклучува и наставки за дијалог за печатење кои им овозможуваат на корисниците лесно да ги приспособат поставките за печатење. Можете да изберете од различни големини и типови на хартија, како и да ги приспособите поставките за квалитетот на печатењето, како што се резолуцијата и осветленоста. Овие опции им олеснуваат на корисниците да ги добијат точните резултати што ги сакаат од нивните отпечатоци без да мора да поминуваат низ сложени менија или поставки.

Друга корисна карактеристика на овој двигател е неговата компатибилност со постарите модели на ласерски печатачи на HP преку стари драјвери. Ако имате постар модел како што се HP ColorLaserjet CP1215 или CP1515n кои не се поддржани од оваа тековна верзија на софтверот за двигатели; не грижете се! Сè уште можете да ги користите со преземање на стари драјвери од веб-локацијата на HP.

Генерално, ако барате сигурен и ефикасен начин да го оптимизирате вашето искуство со печатење на ласерски печатач HP со помош на уред Mac; тогаш не гледајте подалеку од софтверот за драјвери на HP Lasterjet Color за Mac! Со својот сеопфатен сет на функции, вклучително PPD (Опис на печатач PostScript), Екстензии за дијалог за печатење (PDE), профили и помошни алатки за ColorSync - сигурно ќе ги задоволи сите ваши потреби кога ќе се спушти оптимизирање на тоа колку добро документите излегуваат откако ќе се испечатат дома или работа!

Целосни спецификации
Издавач HP
Страница на издавачи www.hp.com
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2004-01-09
Категорија Возачи
Под категорија Драјвери за печатачи
Верзија 1.7.1
Барања за ОС Mac OS Classic, Macintosh, Mac OS X 10.1, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2
Барања Mac OS 8.6 - 10.x
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2753

Comments:

Најпопуларни