iGet for Mac

iGet for Mac 2.7.1

Mac / Five Speed Software / 221 / Целосни спецификации
Опис

iGet за Mac: Крајната алатка за пренос на датотеки

Дали сте уморни да се борите со незгодни FTP клиенти кои не работат добро на вашиот Mac? Дали ви треба подобар начин за пренос на датотеки помеѓу вашите сопствени Mac или на оддалечени машини? Не гледајте подалеку од iGet, иновативната алатка за пренос на датотеки дизајнирана специјално за Mac.

Со iGet, можете да се најавите на кој било оддалечен Mac и да ги пребарувате, наоѓате и добивате датотеките што ви се потребни. Лесен е за користење како и најдобрите FTP клиенти, но многу повеќе ориентиран кон Mac. Ќе видите вистински Mac икони и етикети Finder за сите ваши датотеки додека прелистувате, а iGet може дури и далечински да става датотеки во Ѓубрето.

Но, она што навистина го издвојува iGet е неговата способност да се справи со сите оние досадни детали што другите алатки за пренос на датотеки ги игнорираат. Со секогаш вклучена силна SSH шифрирање, вашите податоци остануваат безбедни без разлика каде одат. И бидејќи iGet е дизајниран да работи добро преку речиси секаков вид мрежна врска – не само брза LAN – тоа е одлична алатка за пристап до вашите Mac преку Интернет.

Најдобро од сè, iGet има иновативен дизајн со „нула поставување“ што значи дека не мора да инсталирате никаков посебен софтвер (дури ни iGet) на далечинскиот уред пред да се поврзете. Целата оваа моќ е спакувана во мазен интерфејс кој е едноставен за користење и ги поддржува сите одлични технологии што ги очекуваат корисниците на Mac.

Карактеристики:

Целосно ги поддржува функциите на датотеките на Mac (вилушки за ресурси, тип/креатор, метаподатоци на HFS,

Знамиња за пронаоѓање, пакети со датотеки)

Пренос на датотеки и папки може да се продолжи

Далечинско пребарување на рефлектор

Ги прикажува вистинските икони на Mac за оддалечените датотеки

Не е потребен серверски софтвер - само iGet на вашиот сопствен Mac

Крива на учење од 60 секунди

Секогаш вклучено силно SSH шифрирање (сега поддржува проверка на јавен клуч)

Поддршка за Bonjour, Automator, AppleScript   и Keychain

Оптимизиран за одлични перформанси преку реални интернет конекции,

како што се DSL, кабел, па дури и dialup

Целосно ги поддржува сите ваши омилени технологии

Една од работите што ги сакаме кај нашите производи на Apple е како тие толку беспрекорно се интегрираат едни со други. Затоа се погриживме iGet целосно да ги поддржува сите оние одлични технологии како Automator скрипти или AppleScripts кои го олеснуваат животот кога работите со повеќе машини одеднаш.

И ако користите Bonjour мрежна технологија или се потпирате на пребарувањето на Spotlight низ повеќе машини, тогаш бидете сигурни: овие функции се целосно поддржани и од нашиот софтвер!

Лесен за употреба интерфејс

Знаеме колку е важно да се има интерфејс кој има смисла веднаш без да бара часови поминати во читање прирачници или гледање упатства онлајн! Затоа го дизајниравме нашиот кориснички интерфејс имајќи ја на ум едноставноста за секој да може да почне да го користи во рок од неколку минути по инсталацијата!

Индикатори за напредок во реално време

Кога префрлате големи количини на податоци помеѓу два компјутери, нема ништо полошо од тоа да не знаете колку време ќе потрае до завршувањето! Со нашите индикатори за напредок во реално време, овој проблем станува непостоечки бидејќи тие покажуваат точно колкав процент е веќе префрлен заедно со проценетото време што преостанува до завршувањето!

Заклучок:

Како заклучок, iGET нуди сè што некој може да посака од модерната алатка за пренос на датотеки. Лесниот за користење, лесен интерфејс го прави беспрекорен преносот на големи количини на податоци помеѓу два компјутери. Фактот дека е оптимизиран за одлични перформанси во однос на реалните -Светските интернет конекции, како што се DSL, кабел, па дури и бирање телефони, го прават овој производ да се издвојува од неговите конкуренти. да управувате со вашите датотеки на повеќе уреди, тогаш не гледајте подалеку од IGET!

Целосни спецификации
Издавач Five Speed Software
Страница на издавачи http://www.fivespeed.com
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2008-06-05
Категорија Интернет софтвер
Под категорија P2P и софтвер за споделување датотеки
Верзија 2.7.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 221

Comments:

Најпопуларни