Sexton Sans Font for Mac

Sexton Sans Font for Mac

Опис

Фонт Sexton Sans за Mac - задолжителен фонт за графички дизајнери

Дали сте графички дизајнер кој бара уникатен и разновиден фонт за да го додадете во вашата колекција? Не гледајте подалеку од Sexton Sans Font за Mac. Овој фонт е инспириран од винтиџ дизајнерски елементи, како што се стари списанија, друштвени игри од 60-тите и етикети на шишиња со алкохол. Резултатот е фонт кој зрачи со карактер и шарм.

Sexton Sans Font е совршен за креирање дизајни со ретро или винтиџ чувство. Нејзините големи букви се повалкани од малите, што му дава автентичен изглед кој е тешко да се реплицира со други фонтови. И ако сакате да креирате дизајни со уште поголем карактер, некои знаци содржат дополнителна нечистотија.

Но, не дозволувајте неговиот дизајн инспириран од гроздоберот да ве измами - Sexton Sans Font е исто така неверојатно разновиден. Може да се користи во различни проекти за дизајн, од логоа и материјали за брендирање до постери и дизајни на пакување. И ако се чувствувате авантуристички, обидете се да го користите во комбинација со фонтот Sexton Serif за уште покреативни можности.

Една од најдобрите работи за Sexton Sans Font е колку е лесен за користење. Достапно е како инстант преземање на нашата веб-локација, па можете веднаш да започнете да го користите во вашите омилени софтверски програми за дизајн како Adobe Photoshop или Illustrator.

Па, зошто да изберете Sexton Sans Font наместо други фонтови? Како прво, неговиот уникатен дизајн го издвојува од другите фонтови на пазарот. Но, можеби уште поважно, овој фонт е оптимизиран специјално за употреба на Mac компјутери - осигурувајќи дека секоја буква изгледа јасна и јасна без разлика на која големина или резолуција работите.

Покрај неверојатната визуелна привлечност и леснотијата на користење, Sexton Sans Font доаѓа и со одлична корисничка поддршка од нашиот тим овде во [име на компанијата]. Секогаш сме среќни да одговориме на какви било прашања или да обезбедиме помош доколку е потребно.

Севкупно, топло препорачуваме да го додадете Sexton Sans Font во вашата колекција доколку барате разноврсна, но сепак карактеристична фонт што ќе ви помогне да ги подигнете вашите графички дизајни на следното ниво. Со својот шарм инспириран од гроздобер и модерна функционалност оптимизирана специјално за Mac компјутери - овој фонт навистина има нешто специјална понуда секој дизајнер кој сака нивната работа да се издвојува од толпата!

Целосни спецификации
Издавач Jes
Страница на издавачи http://www.jestyle.net/polenimschaufenster/
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2005-01-13
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фонтови
Верзија
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Windows (all), Mac (all)
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 6540

Comments:

Најпопуларни