Mac OS X Combined Update for Mac

Mac OS X Combined Update for Mac 10.3.9

Опис

Комбинираното ажурирање на Mac OS X за Mac е моќен софтвер што го ажурира вашиот оперативен систем на верзијата 10.3.9, обезбедувајќи подобрена компатибилност и доверливост за Mac OS X v10.3 Panther. Ова ажурирање се препорачува за сите корисници кои користат верзии 10.3, 10.3.1, 10.3.2, 10.3.3, 10.3.4, 10.3.,5, 10.,6 или 10.,7 на оперативниот систем.

Овој софтвер обезбедува низа подобрувања кои ги подобруваат перформансите и функционалноста на вашиот Mac компјутер на различни начини.

Едно од најзначајните подобрувања дадени со ова ажурирање е достапноста на мрежни волумени во страничната лента на Finder и Desktop за удобен пристап до датотеките и папките на вашите мрежни уреди.

Дополнително, ова ажурирање ја подобрува доверливоста на услугите за споделување датотеки и директориум за различни мрежи, вклучувајќи AFP (Mac), NFS (UNIX), SMB/CIFS (PC), PPTP (VPN), како и безжични мрежи.

Софтверот исто така додава поддршка за томови форматирани NTFS што ви овозможува лесно да читате/пишувате податоци од дискови форматирани во Windows на вашиот Mac компјутер.

Други забележителни подобрувања вклучуваат зголемена сигурност на најавувањата на корисниците; монтирање домашни директориуми во мрежна средина; лансирање мрежни апликации; ажурирано PostScript и USB печатење; ажурирано управување со фонтови; сигурна функционалност за снимање и снимање на дискови; Bluetooth компатибилност со безжична тастатура и глушец на Apple, како и со телефони со Bluetooth.

Понатаму, iPod-овите поврзани преку USB2 сега се препознаваат од iTunes и iSync, додека Open GL технологијата е ажурирана заедно со графичките драјвери ATI и NVIDIA кои значително ги подобруваат графичките перформанси.

Ова ажурирање, исто така, вклучува низа ажурирања на апликациите, како што се Адресар Калкулатор на диск Utility DVD плеер за снимање слика на пошта Преглед на Safari Stickies QuickTime, меѓу другите, кои обезбедуваат подобри перформанси кај овие апликации додека обезбедуваат компатибилност и со апликации и уреди од трети страни!

Покрај овие подобрувања споменати погоре, ова ажурирање обезбедува и дополнителна поддршка за FireWire и USB-уредите FileVault FireWire800 WebDAV подобрувања од Ажурирање v1..31 претходни самостојни безбедносни надградби Ажурирање Bluetooth v1..51 меѓу другите функции!

Генерално, ако сакате да ја подобрите функционалноста на перформансите и доверливоста на вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од комбинираното ажурирање на Mac OS X!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2005-05-05
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на матични плочи
Верзија 10.3.9
Барања за ОС Macintosh
Барања Mac OS X 10.3 through 10.3.8
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 15164

Comments:

Најпопуларни