ATI RADEON ROM Update for Mac

ATI RADEON ROM Update for Mac Aug 2005

Mac / Advanced Micro Devices / 3318 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте корисник на Mac со графичка картичка ATI RADEON, знаете колку е важно да ги ажурирате драјверите. Тоа е местото каде што доаѓа ажурирањето на ATI RADEON ROM за Mac. Ова ажурирање на софтверот е дизајнирано специјално за корисници на следните графички картички: RADEON X800 XT MAC EDITION, RADEON 9800 PRO MAC SPECIAL EDITION, RADEON 9800 PRO MAC EDITION, RADEON 20000DI9 RADEON 9000 PRO MAC EDITION, RADEON 8500 MAC EDITION, RADEON 7000 MAC EDITION и оригиналното Radeon Mac Edition (AGP & PCI).

Ова ажурирање обезбедува подобрени перформанси и стабилност за вашата графичка картичка со ажурирање на нејзиниот фирмвер. Вклучува и поправки на грешки и други подобрувања што ќе помогнат да се осигура дека вашиот систем работи непречено.

Една од клучните придобивки на ова ажурирање е подобрената компатибилност со поновите верзии на macOS. Ако неодамна сте надградиле на нова верзија на macOS и имате проблеми со графичката картичка или екранот, инсталирањето на ова ажурирање може да помогне во решавањето на тие проблеми.

Покрај подобрувањето на перформансите и стабилноста, ова ажурирање додава и поддршка за нови функции како што е поддршката OpenGL Shader Language (GLSL). GLSL е моќен програмски јазик што го користат развивачите на игри за да создадат напредни визуелни ефекти во нивните игри.

Инсталирањето на ажурирањето на ATI RADEON ROM за Mac е лесно – едноставно преземете го инсталаторот од нашата веб-локација и следете ги упатствата на екранот. Инсталаторот ќе ве води низ секој чекор од процесот и ќе се погрижи вашиот систем да се ажурира правилно.

Генерално, ако сте корисник на Mac со графичка картичка ATI Radeon, топло препорачуваме да го инсталирате ова ажурирање на софтверот. Тоа ќе помогне да се подобрат перформансите и стабилноста додека се додава поддршка за нови функции како GLSL - сето тоа без да се бараат дополнителни надградби или купувања на хардверот.

Целосни спецификации
Издавач Advanced Micro Devices
Страница на издавачи http://www.ati.amd.com
Датум на издавање 2008-08-25
Датум на додавање 2005-08-11
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија Aug 2005
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 PPC
Барања Mac OS X 10.3.6 or later
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3318

Comments:

Најпопуларни