BetterSearch for Mac

BetterSearch for Mac 1.9

Опис

BetterSearch за Mac е моќна екстензија за Firefox што го подобрува вашето искуство со пребарување на популарните пребарувачи како Google, MSN Search, Yahoo Search, A9, Answers.com (веб резултати), AllTheWeb, Dogpile.com, del.icio.us и Simpy .com обележувачи. Со BetterSearch инсталиран на вашиот прелистувач, можете да уживате во низа функции што го прават пребарувањето на веб побрзо и поефикасно.

Една од клучните карактеристики на BetterSearch е неговата способност да додава прегледи (сликички) и слики и информации за производите на Амазон (тип, цена, оцена за производи од САД/DE/Велика Британија/CA/FR) на резултатите од вашето пребарување. Ова значи дека можете брзо да ги скенирате резултатите и да добиете идеја за тоа што содржи секоја страница без да морате да кликнете на неа. Оваа функција е особено корисна кога барате визуелна содржина како слики или видеа.

Друга одлична карактеристика на BetterSearch е неговата функција за брз преглед. Со овозможена оваа функција, можете да лебдите над која било врска во резултатите од пребарувањето за да видите преглед на страницата без всушност да кликнете на неа. Ова заштедува време и го олеснува наоѓањето токму она што го барате.

Покрај овие функции, BetterSearch додава и некои практични врски до страниците со резултатите од пребарувањето. На пример, постои врска „Отвори во нов прозорец“ која ви овозможува да го отворите секој резултат во нов таб или прозорец со само еден клик. Исто така, постои врска „Информации за локацијата“ која ве води директно до информации за веб-локацијата што го хостира резултатот - ова може да биде корисно ако сакате повеќе информации за тоа кој поседува или води одредена локација.

Конечно, BetterSearch вклучува линкови до Wayback Machine - онлајн архива што ви овозможува да прегледувате стари верзии на веб-локации - па ако има нешто специфично што го барате, но не можете да го најдете на тековните верзии на сајтови, тогаш ова може да биде навистина корисно.

Севкупно, тогаш, ако сте некој кој поминува многу време барајќи онлајн, тогаш BetterSearch може да биде токму она што ви треба! Лесниот за користење интерфејс го прави едноставен дури и за почетници, додека неговите напредни функции подеднакво ќе им се допаднат на оние со поголемо искуство со користење на екстензии на прелистувачи како овие досега!

Целосни спецификации
Издавач Carlo Zottmann
Страница на издавачи http://G-Spotting.net/
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2005-08-30
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за бирање
Верзија 1.9
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.1
Барања Firefox 1.0 or higher
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 31

Comments:

Најпопуларни