TCPRelay for Mac

TCPRelay for Mac 1.0

Опис

Ако барате сигурен и ефикасен начин за пренесување на TCP конекции за сервери, не гледајте подалеку од TCPRelay за Mac. Овој моќен мрежен софтвер е дизајниран да ви помогне да хостирате сервер на вашата машина, дури и ако сте зад заштитен ѕид или други ограничувања што инаку би можеле да го спречат тоа.

Со TCPRelay, се што ви треба е пристап до друг компјутер (наречен далечински реле) кој дозволува сервери и има инсталирано Java. Оттука, можете лесно да поставите сопствен сервер и да започнете да хостирате игри или други апликации без никакви проблеми.

Една од клучните придобивки на TCPRelay е неговата леснотија на користење. Оваа алатка за командна линија е напишана во Java, што значи дека е компатибилна со речиси секој оперативен систем или платформа. Без разлика дали користите macOS, Windows, Linux или нешто сосема друго, TCPRelay може да ви помогне да ја завршите работата брзо и ефикасно.

За да започнете со TCPRelay на вашиот Mac компјутер, едноставно посетете ја нашата веб-локација и следете ги упатствата чекор-по-чекор дадени таму. Ќе треба прво да го преземете софтверот (што трае само неколку минути), а потоа да го конфигурирате според вашите специфични потреби.

Откако сè ќе се постави правилно, TCPRelay автоматски ќе се справи со сите дојдовни TCP конекции за вашиот сервер – без разлика дали тие потекнуваат од вашата мрежа или од надворешни извори. Ова го прави идеално решение за секој кој сака да хостира игри или други апликации онлајн без да мора да се грижи за сложени мрежни проблеми.

Се разбира, има многу други карактеристики кои го прават TCRelay толку вредна алатка за секој кој е вклучен во мрежно поврзување или администрација на серверот. На пример:

- Поддржува и IPv4 и IPv6 протоколи.

- Вклучува вградена поддршка за SSL шифрирање.

- Може да се конфигурира користејќи аргументи на командната линија или конфигурациски датотеки.

- Поддржува повеќе релеи по конекција (за дополнителен вишок).

- И уште повеќе!

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна мрежна алатка која може да ви помогне да ги хостирате серверите на вашиот Mac компјутер без никаква мака - не гледајте подалеку од TCPRelay! Со својот робустен сет на функции и интуитивен дизајн на интерфејс, овој софтвер сигурно ќе стане суштински дел од вашиот комплет со алатки за кратко време.

Целосни спецификации
Издавач Kino Studios
Страница на издавачи http://www.kinostudios.com
Датум на издавање 2008-08-26
Датум на додавање 2005-10-08
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.3, Mac OS X 10.0, Mac OS X 10.2, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.1
Барања Java 1.4.2 or later and access to a remote server.
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 337

Comments:

Најпопуларни