Prayer Timings for iPhone

Prayer Timings for iPhone 1.0

Опис

Време на молитва за iPhone: Никогаш повеќе не пропуштајте молитва

Времето на молитва е суштинска апликација за секој муслиман кој сака да остане на врвот на нивните дневни молитви. Оваа апликација работи во заднина, автоматски прикажувајќи потсетници во соодветно време секој ден. Можете исто така да ги активирате/деактивирате известувањата за да бидете информирани кога е време, за да не пропуштите ниту една молитва.

Со Времето на молитва, можете лесно да ја поставите вашата локација и да изберете од различни методи за пресметување за да се осигурате дека времето на молитва е точно. Апликацијата вклучува и компас Qibla, кој ви помага да го пронајдете правецот на Мека без разлика каде се наоѓате во светот.

Карактеристики:

- Точни времиња на молитва врз основа на вашата локација

- Достапни се повеќе методи за пресметка

- Вклучен е компас за Кибла

- Прилагодливи известувања

- Работи во позадина

Точни времиња на молитва врз основа на вашата локација

Времето на молитва го користи GPS-от на вашиот iPhone за да ја одреди вашата локација и да пресмета точни тајминзи за молитва врз основа на тие информации. Можете и рачно да ја внесете вашата локација доколку е потребно.

Достапни се повеќе методи за пресметување

Времето на молитва нуди повеќе методи за пресметување за да се осигура дека ќе добиете точни тајмингот на молитвата без разлика каде се наоѓате во светот. Можете да изберете од:

- Исламско друштво на Северна Америка (ИСНА)

- Муслиманска светска лига (MWL)

- Универзитет Ум ал Кура, Мека (УАК)

- Египетскиот генерален орган за истражување (EGAS)

Вклучен е компас за Qibla

Компасот Кибла вклучен со Времето на молитва ви помага да го пронајдете правецот на Мека без разлика каде се наоѓате во светот. Едноставно држете го вашиот iPhone рамно и ротирајте го додека иглата не насочи кон Мека.

Прилагодливи известувања

Можете да ги приспособите известувањата за тајмингот на молитвата за да одговараат на вашите потреби. Изберете од различни звуци и обрасци на вибрации или целосно исклучете ги известувањата ако сакате.

Работи во позадина

Времето на молитва работи тивко во заднина, така што не мора да се грижите дали ќе се меша со други апликации или ќе ви ја троши батеријата.

Заклучок

Времето на молитва е суштинска апликација за секој муслиман кој сака да остане на врвот на нивните дневни молитви. Со прецизни тајмингот на молитвата врз основа на вашата локација, достапни повеќе методи за пресметување, вклучен компас Qibla, приспособливи известувања и можност за работа во позадина, оваа апликација е неопходна за секој кој сериозно ја сфаќа својата вера. Преземете го времето за молитва денес и никогаш повеќе не пропуштајте молитва!

Целосни спецификации
Издавач ETS
Страница на издавачи http://www.sarahzohar.blog.com/
Датум на издавање 2014-08-05
Датум на додавање 2014-08-22
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија Алатки за iTunes
Верзија 1.0
Барања за ОС iOS
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 23

Comments:

Најпопуларни