Cisco Legacy AnyConnect for iOS

Cisco Legacy AnyConnect for iOS 4.0.05069

iOS / Cisco Systems / 228109 / Целосни спецификации
Опис

Cisco Legacy AnyConnect за iOS е деловен софтвер кој обезбедува сигурна и лесна за распоредување шифрирана мрежна конекција од кој било уред на Apple iOS. Оваа верзија на софтверот сега е позната како Cisco Legacy AnyConnect и со текот на времето ќе биде укината. Поновата апликација Cisco AnyConnect сега е достапна како посебно преземање од App Store.

Барања за лиценцирање и инфраструктура:

За да го користите овој софтвер, мора да имате активен рок/договор AnyConnect Plus, Apex или VPN Only. Употребата веќе не е дозволена за постари Essentials/Premium со лиценцирање за мобилни уреди. AnyConnect никогаш не може да се користи со наслови кои не се на Cisco.

Пробните лиценци за AnyConnect Apex (ASA) се достапни за администраторите на www.cisco.com/go/license.

AnyConnect за iOS бара Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) Boot image 8.0 (4) или понова верзија.

VPN по апликација бара понова верзија Cisco AnyConnect и лиценци за Plus, Apex или VPN Само. Тоа не е поддржано во оваа наследна апликација AnyConnect.

За дополнителни прашања за лиценцирање, ве молиме контактирајте со ac-mobile-license-request (AT) cisco.com и вклучете копија од „верзијата за прикажување“ од вашиот Cisco ASA.

Водич за нарачка за лиценцирање: http://www.cisco.com/c/dam/en/us/products/security/anyconnect-og.pdf

Карактеристики:

Cisco Legacy AnyConnect обезбедува постојан корпоративен пристап за корисниците во движење со доставување сигурна шифрирана мрежна конекција со деловна е-пошта, виртуелни сесии на работната површина или повеќето други апликации за iOS за кои е потребна поврзаност со апликациите кои се критични за бизнисот.

Преку употребата на Datagram Transport Layer Security (DTLS), апликациите базирани на TCP и сообраќајот чувствителен на латентност, како што е глас преку IP [VoIP], се обезбедува оптимизиран пат за комуникација до корпоративните ресурси. Дополнително, поддржува IPsec IKEv2 со шифрирање од следната генерација.

Софтверот автоматски го прилагодува своето тунелирање на најефикасниот можен метод врз основа на мрежните ограничувања користејќи протоколи TLS и DTLS кои обезбедуваат оптимизирана врска за пристап до апликации базирани на TCP и сообраќај чувствителен на латентност, како што е сообраќајот VoIP.

Способноста за мрежен роаминг овозможува поврзувањето да продолжи беспрекорно по промената на IP адресата, губењето на поврзувањето или подготвеноста на уредот. Софтверот, исто така, поддржува широк опсег на опции за автентикација, вклучувајќи RADIUS, RSA SecurID, Active Directory/Kerberos, дигитални сертификати, LDAP и повеќефакторска автентикација.

Cisco Legacy AnyConnect е компатибилен со Apple iOS Connect On Demand VPN способност за автоматско VPN конекции кога тоа го бара некоја апликација. Политиките може претходно да се конфигурираат или конфигурираат локално и може автоматски да се ажурираат од главата на VPN.

Софтверот обезбедува пристап до внатрешните IPv4 и IPv6 мрежни ресурси. Достапна е и политиката за пристап до мрежата со поделба/целосно тунелирање контролирана од администратор.

Ако сте краен корисник и имате какви било проблеми или грижи во врска со софтверот, ве молиме контактирајте го одделот за поддршка на вашата организација. Ако сте системски администратор кој има потешкотии при конфигурирање или користење на Апликацијата, ве молиме контактирајте ја вашата назначена точка за контакт за поддршка.

Белешки за издавање: https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/vpn_client/anyconnect/anyconnect40/release/notes/b_Release_Notes_Apple_iOS_AnyConnect_4-0-x.html

Упатство за употреба: https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/vpn_client/anyconnect/anyconnect40/user/guide/b_Apple_iOS_AnyConnect_User_Guide_4-0-x.html

Лиценца за краен корисник: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/security/vpn_client/anyconnect/anyconnect40/license/end_user/AnyConnect-SEULA-v4-x.html

Заклучок:

Како заклучок, Cisco Legacy AnyConnect за iOS е сигурен деловен софтвер кој обезбедува шифрирана мрежна конекција од кој било уред на Apple iOS. Нуди широк опсег на функции, вклучувајќи протокол DTLS кој ја оптимизира патеката на комуникација за апликации базирани на TCP и сообраќај чувствителен на латентност, како што е глас преку IP [VoIP]. Софтверот поддржува различни опции за автентикација, вклучувајќи RADIUS, RSA SecurID, Active Directory/Kerberos, дигитални сертификати, LDAP и повеќефакторска автентикација. Компатибилен е со Apple iOS Connect On Demand VPN способност за автоматско VPN конекции кога тоа го бара некоја апликација. Политиките може претходно да се конфигурираат или конфигурираат локално и може автоматски да се ажурираат од главата на VPN. Ако сте краен корисник или системски администратор кој има потешкотии при конфигурирање или користење на Апликацијата, ве молиме контактирајте ја вашата назначена точка на контакт за поддршка за помош.

Преглед

Cisco AnyConnect е апликација дизајнирана да ви овозможи безбедно да се поврзете со VPN. Ова е апликација за корисници на претпријатија на кои им треба безбеден начин да се поврзат со VPN на нивното работно место. Доаѓајќи од доверливо име како Cisco, апликацијата обезбедува ниво на безбедност и сигурност што треба да биде добредојдено од оние кои имаат потреба од таква апликација.

Добрите

Вградена помош: Вградената помош во апликацијата е доста корисна. Мала икона во долниот десен агол на дадениот екран ќе повлече објаснување за ставките од менито. Ова е корисно за луѓе кои можеби ќе треба да користат VPN, но кои не се толку технички искусни. Функцијата за помош е сеопфатна и лесна за пристап, што е секогаш добредојдено во напредните апликации.

Леснотија на поставување: Поврзувањето со VPN беше многу едноставно и работеше првиот пат без грешки. Сè додека ја имате адресата на серверот, корисничкото име и лозинката, не би требало да имате проблеми со поврзувањето на вашата мрежа.

Нежни перформанси: апликацијата беспрекорно се поврза со тест VPN и обезбеди непречена и доверлива изведба. Немаше намалување на брзината или одговорноста, како што понекогаш може да се случи кога се поврзувате со VPN.

Конс

Дизајн со голи коски: Иако сфаќаме дека ова е апликација за претпријатија, се чини дека многу малку се размислувало за дизајнот. Интерфејсот на апликацијата е само серија од копчиња и текстуални полиња и не изгледа толку различно од вградените страници за поставки на iOS, освен со различна шема на бои. Можеби е добредојдено малку повеќе размислување за дизајнот.

Крајна линија

На крајот на денот, ако ви треба сигурен начин за пристап до вашата работна VPN од вашиот iPhone, Cisco AnyConnect е веројатно исплатлива опција. Лесно се поставува и обезбедува брза и сигурна врска. Дизајнот е минимален, но апликацијата секако функционира како што се рекламира.

Целосни спецификации
Издавач Cisco Systems
Страница на издавачи http://www.cisco.com
Датум на издавање 2017-10-10
Датум на додавање 2017-10-10
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Деловни апликации
Верзија 4.0.05069
Барања за ОС iOS
Барања Compatible with: iPhone3GS, iPhone4, iPodTouchFourthGen, iPad2Wifi, iPad23G, iPhone4S, iPadThirdGen, iPadThirdGen4G, iPhone5, iPodTouchFifthGen, iPadFourthGen, iPadFourthGen4G, iPadMini, iPadMini4G, iPhone5c, iPhone5s, iPadAir, iPadAirCellular, iPadMiniRetina, iPadMiniRetinaCellular, iPhone6, iPhone6Plus, iPadAir2, iPadAir2Cellular, iPadMini3, iPadMini3Cellular, iPodTouchSixthGen, iPhone6s, iPhone6sPlus, iPadMini4, iPadMini4Cellular, iPadPro, iPadProCellular, iPadPro97, iPadPro97Cellular, iPhoneSE, iPhone7, iPhone7Plus, iPad611, iPad612, iPad71, iPad72, iPad73, iPad74
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 228109

Comments:

Најпопуларни