Trend Micro Mobile Security for iPhone

Trend Micro Mobile Security for iPhone 3.0.1066

Опис

Trend Micro Mobile Security за iPhone: сеопфатна заштита за вашиот уред со iOS

Во денешното дигитално доба, мобилните уреди станаа составен дел од нашиот секојдневен живот. Ги користиме за да останеме поврзани со пријателите и семејството, да пристапиме до платформите на социјалните медиуми, да купуваме онлајн, па дури и да управуваме со нашите финансии. Сепак, со зголемената употреба на мобилни уреди доаѓа и ризикот од сајбер закани како што се напади на фишинг, кражби на идентитети и лажни веб-страници.

За да го заштитите вашиот iOS уред од овие закани и да обезбедите безбеден мобилен животен стил, Trend Micro ја разви својата апликација Mobile Security специјално за корисниците на iPhone. Овој безбедносен софтвер базиран на облак обезбедува сеопфатна заштита од закани за веб и приватност пред да стигнат до вас.

Со инсталиран Trend Micro Mobile Security на вашиот iPhone или iPad уред, можете да уживате во мир, знаејќи дека вашите лични информации се безбедни од сајбер-криминалците кои секогаш бараат начини да ги искористат пропустите во вашиот систем.

Паметна заштитна мрежа: 'рбетот на Trend Micro Mobile Security

Мрежата за паметна заштита на Trend Micro е безбедносна инфраструктура базирана на облак што ја напојува нејзината апликација Mobile Security. Користи напредни алгоритми за машинско учење за да ги анализира податоците од милиони извори ширум светот во реално време за да ги идентификува новите закани кога ќе се појават.

Ова значи дека Trend Micro Mobile Security може да обезбеди заштита до секунда од напади на фишинг и други закани базирани на веб пред тие да стигнат до вашиот уред. Со оваа технологија која работи зад сцената 24/7/365 дена во годината, можете да бидете сигурни дека секогаш сте заштитени од најновите сајбер закани.

Карактеристики кои ве чуваат безбедни онлајн

Trend Micro Mobile Security нуди неколку функции дизајнирани да ве чуваат безбедни додека прелистувате онлајн:

1) Заштита од веб-закани: оваа функција блокира малициозни веб-локации што може да се обидат да ги украдат вашите лични информации или да го заразат вашиот уред со малициозен софтвер.

2) Откривање на фишинг: апликацијата идентификува лажни веб-локации дизајнирани да изгледаат како легитимни со цел да ги измами корисниците да ги дадат своите ингеренции за најавување или други чувствителни информации.

3) Fraud Buster: оваа функција ви помага да избегнете лажни веб-локации кои може да се обидат да ве измамат со вашите пари или лични информации.

4) Безбедно сурфање: оваа функција обезбедува безбедно искуство на прелистување со блокирање на пристапот до опасните веб-локации и предупредување за потенцијални закани.

Карактеристики за заштита на приватноста

Trend Micro Mobile Security нуди и неколку функции дизајнирани да ја заштитат вашата приватност:

1) Приватност на социјалната мрежа: оваа функција ви помага да управувате со вашите поставки за приватност на популарните платформи за социјални медиуми како Facebook и Twitter, осигурувајќи се дека вашите лични информации не се споделуваат со неовластени страни.

2) Управување со користење на податоци: оваа функција ви помага да го следите и управувате користењето на мобилните, Wi-Fi и роаминг податоци за да не ги надминете границите на вашата претплата или да направите дополнителни трошоци.

3) Заштита од изгубен уред: ако вашиот iPhone, iPod Touch или iPad некогаш се изгуби или украде, Trend Micro Mobile Security може да ви помогне да го најдете. Можете далечински да го лоцирате уредот користејќи GPS технологија, па дури и да го заклучите или да ги избришете неговите податоци доколку е потребно.

Заклучок

Како заклучок, Trend Micro Mobile Security за iPhone е суштинска апликација за секој што сака да обезбеди безбеден мобилен животен стил. Со својата технологија за Smart Protection Network базирана на облак која работи зад сцената 24/7/365 дена во годината, овој безбедносен софтвер обезбедува сеопфатна заштита од веб и закани за приватноста дури и пред тие да стигнат до вашиот уред.

Без разлика дали прелистувате онлајн или управувате со чувствителни финансиски информации во движење, Trend Micro Mobile Security ве покрива. Неговите напредни функции, како што се заштита на веб-закани, откривање фишинг, уништување на измами, управување со приватноста на социјалните мрежи, ја прават една од најдобрите безбедносни апликации достапни на пазарот денес. Па зошто да чекаме? Преземете го Trend Micro Mobile Security за iPhone денес и уживајте во душевен мир знаејќи дека вашите лични податоци се секогаш заштитени!

Целосни спецификации
Издавач Trend Micro
Страница на издавачи http://www.trendmicro.com
Датум на издавање 2015-08-25
Датум на додавање 2015-08-25
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 3.0.1066
Барања за ОС iOS, iPhone OS 1.x, iPhone OS 2.x, iPhone OS 3.x, iPhone OS 4.x
Барања iOS 8.0 or later
Цена Free
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 6806

Comments:

Најпопуларни