Dameware Remote Support

Dameware Remote Support 12.0.4

Опис

Далечинска поддршка на Dameware: поедноставете ги и забрзајте ги вашите задачи за ИТ администрација

Како што растат бизнисите, така расте и нивната ИТ инфраструктура. Со повеќе компјутери, сервери и уреди за управување, може да биде предизвик за ИТ администраторите и техничарите за поддршка да бидат во тек со барањата на далечинска поддршка. Таму доаѓа далечинската поддршка на Dameware - достапен и лесен за користење софтвер за далечинска поддршка кој ги поедноставува и забрзува задачите за далечинско управување со ИТ.

Со Dameware Remote Support, можете далечински да пристапите до компјутерите во LAN и надвор од заштитниот ѕид. Ова значи дека можете да обезбедите поддршка за вработените кои работат од дома или се во движење, без да мора физички да бидат таму. Можете исто така далечински да управувате со домени на Active Directory, корисници и групна политика - сите од една конзола.

Една од клучните карактеристики на Далечинската поддршка на Dameware е вградениот далечински управувач Dameware Mini. Оваа алатка ви овозможува лесно да стекнете далечински пристап до системите Windows, Linux и Mac OS X. Можете брзо да ги решавате проблемите со користење на алатките за администрација на Windows и комуналните услуги за TCP за побрзо решавање проблеми.

Друга одлична карактеристика на Далечинската поддршка на Dameware е нејзината способност да обезбеди далечинска поддршка во движење на крајните корисници од вашите уреди со Android или iOS. Ова значи дека не мора да бидете врзани за вашето биро кога давате поддршка - тоа можете да го направите од каде било во секое време.

Далечинската поддршка на Dameware исто така ви овозможува да се поврзете со неограничени крајни уреди. Ова значи дека нема ограничувања за тоа со колку уреди можете да се поврзете одеднаш - што го прави идеален за поголеми организации со повеќе локации.

Дополнително, Dameware Remote Support нуди низа други функции што го прават суштинска алатка за секој бизнис кој бара ефикасна далечинска ИТ администрација:

- Поддршка за повеќе платформи: Поддржува Windows®, macOS®, Linux®

- Безбедни врски: користи SSL технологија за шифрирање

- Приспособливи поставки: Овозможува прилагодување на корисничките дозволи

- Централизирано управување: Обезбедува централизирано управување преку една конзола

Севкупно, ако барате достапно, но моќно решение кое ги поедноставува задачите на вашата далечинска ИТ администрација, а истовремено ги забрзува - не гледајте подалеку од Далечинската поддршка на Dameware!

Целосни спецификации
Издавач SolarWinds
Страница на издавачи http://www.solarwinds.com/
Датум на издавање 2017-07-12
Датум на додавање 2016-11-29
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за работна маса
Верзија 12.0.4
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows Server 2008, Windows 7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 406

Comments: