Adobe Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat Reader DC 20.013.20064

Windows / Adobe Systems / 65109217 / Целосни спецификации
Опис

Adobe Acrobat Reader DC е моќен и разноврсен софтвер кој ви овозможува лесно читање, прегледување и печатење на PDF-датотеки. Како еден од најпопуларните читачи на PDF во светот, Adobe Reader стана суштинска алатка за бизнисите и за поединците.

Со Adobe Acrobat Reader DC, можете да отворите која било PDF-датотека на кој било уред или платформа. Без разлика дали користите десктоп компјутер, лаптоп, таблет или паметен телефон – Adobe Reader гарантира дека вашите документи изгледаат токму онака како што требаше да се видат.

Една од клучните придобивки од користењето на Adobe Acrobat Reader DC е неговата способност да го зачува оригиналното форматирање на вашите документи. Ова значи дека без разлика колку е сложен или детален вашиот документ - од форматирање на текст до слики и графики - сè ќе се појави точно како што е дизајнирано.

Покрај неговата основна функционалност како читач на PDF, Adobe Acrobat Reader DC нуди и низа напредни функции што го прават неопходна алатка за бизнисите. На пример:

1. Коментирање и означување: со Adobe Acrobat Reader DC, можете лесно да додавате коментари и прибелешки на вашите PDF-датотеки. Ова им олеснува на тимовите да соработуваат на документи без да мора да испраќаат повеќе верзии напред-назад преку е-пошта.

2. Пополнување формулари: Ако треба редовно да пополнувате формулари (како даночни формулари), тогаш Adobe Acrobat Reader DC го прави овој процес брз и лесен. Едноставно отворете го предметниот формулар во самиот софтвер и почнете да ги пополнувате вашите податоци.

3. Безбедносни карактеристики: Со толку многу чувствителни информации што се споделуваат на интернет овие денови, безбедноста е поважна од кога било досега. За среќа, Adobe Acrobat Reader DC доаѓа со вградени безбедносни карактеристики како што се заштита со лозинка и дигитални потписи кои помагаат да се заштитат вашите податоци од љубопитните очи.

4. Интеграција со друг софтвер: Конечно, една од одличните работи за користење на Adobe Acrobat Reader DC е неговата способност беспрекорно да се интегрира со други софтверски алатки како што се Microsoft Office Suite или Google Drive.

Севкупно, ако барате сигурен читач на PDF кој нуди напредни функции како што се алатки за коментирање/означување или можности за пополнување формулари - тогаш не гледајте подалеку од Adobe Acrobat Reader DC!

Преглед

Adobe го разви форматот за пренослив документ за стандардизирање на електронското ракување со документи. PDF, форматот на датотека што го носи деловниот свет на грб, е насекаде, од прирачници за производи до правни документи. За да отворите, прегледувате и уредувате PDF-датотеки, потребен ви е читач на PDF -- на пример, бесплатниот Reader на Adobe. И покрај конкуренцијата од поедноставните алатки, Reader останува стандардот според кој се оценуваат другите. Ја разгледавме најновата верзија на Reader, Adobe Reader X. Со неа можете да ги прегледате и прибележете сите PDF-датотеки, да потпишувате документи по електронски пат и да пристапите до опционалните претплатни услуги на Adobe Online директно од внатрешноста на неговиот интерфејс.

Познатиот интерфејс на Reader X се отвора со брз менаџер на датотеки од кој би можеле да отвориме неодамнешна датотека или да се најавиме на постоечка сметка на Adobe Online. Кликневме Отвори и прелиставме во папка полна со PDF-датотеки што ги користиме за тестирање. Читачот го прикажува секој документ со високи детали и верна репродукција на бои. Со кликнување на иконата Sign на лентата со алатки на Reader ни овозможува дигитално потпишување документи со додавање текст или прикачување потпис преку волшебник. Можеме и да го испечатиме нашиот документ или да го испратиме по е-пошта како прилог или преку Adobe SendNow. Можеме да означиме текст, да додаваме лепливи белешки, да направиме слика и да прикачуваме коментари.

Reader има некои додатоци со кои не може да се совпаднат соголените конкуренти, како што е неговата алатка Read Out Loud, која може да ви чита документи доколку имате способност за звук. Алатката Tracker ги следи ажурирањата на Прегледите и Формуларите. Под менито Уреди, записите означени како Заштита, анализа и пристапност ни дозволуваат да управуваме со безбедносните поставки, да ја проверуваме достапноста на документите и да ги анализираме податоците со помош на Алатката за податоци за објекти и Алатката за геопросторна локација. На Reader не му недостасува ниту поддршка, почнувајќи од видот на обемна датотека за помош што би ја очекувале од некој производ на Adobe. Опционалните онлајн услуги вклучуваат конвертирање на PDF-датотеки во документи Word или Excel и создавање PDF-датотеки со помош на Adobe CreatePDF онлајн. Со кликнување на Tools се отвора додатоците на интернет.

Како што забележавме, Adobe Reader X е стандард за бесплатни читачи на PDF, од кои ниту еден не може да одговара на можностите и додатоците на Reader. Достапни се полесни, поедноставни алатки, но бесплатниот читач на Adobe останува оној што треба да се победи.

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2020-11-04
Датум на додавање 2020-11-04
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со документи
Верзија 20.013.20064
Барања за ОС Windows, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1379
Вкупно преземања 65109217

Comments: