Total Solar Eclipse for iPhone

Total Solar Eclipse for iPhone 1.0

Опис

Total Solar Eclipse за iPhone е едукативен софтвер кој ви овозможува да го доживеете затемнувањето на Сонцето во 2017 година како никогаш досега. Со оваа апликација, можете да гледате пет симултани видео преноси, вклучувајќи покривање во живо организирано од едукатори на Exploratorium и научници од НАСА, пренос во живо на шпански организирано од едукатори на Exploratorium, нераскажан 3-часовен телескопски приказ во живо на целосното затемнување како што се гледа од Орегон и Вајоминг, и телескопски поглед во живо со музичка сонификација и придружба од Кронос квартет.

Покрај овие видео преноси, Total Solar Eclipse за iPhone има и интерактивна мапа која ви овозможува да го истражите патот на севкупноста на затемнувањето во 2017 година. Можете да го видите нивото на целосно затемнување што можете да го набљудувате од вашата локација и да споделувате видеа со преноси во живо со вашите пријатели.

Апликацијата вклучува и функција Twitter View која ви овозможува да го следите разговорот на Twitter користејќи #eclipse2017, #solareclipse и #totalsolareclipse. Можете дури и да ги споделите вашите твитови за затемнувањето директно од апликацијата.

Total Solar Eclipse за iPhone не е само за гледање видеа; се работи и за учење. Апликацијата вклучува видеа кои објаснуваат што е затемнување и како безбедно да го гледате. Може да ги гледате минатите експедиции за затемнување на Exploratorium, вклучувајќи го и затемнувањето на Сонцето во 2016 година од Микронезија.

Конечно, Total Solar Eclipse за iPhone ве одржува ажурирани со известувања за ажурирања во врска со овој возбудлив настан.

Севкупно, Total Solar Eclipse за iPhone е одлична едукативна алатка која им овозможува на корисниците единствена можност да искусат еден од највозбудливите настани во природата во реално време додека учат повеќе за затемнувањата воопшто. Без разлика дали сте студент или едноставно некој што сака наука или теми поврзани со астрономијата - оваа апликација има по нешто за секого!

Целосни спецификации
Издавач Exploratorium
Страница на издавачи http://www.exploratorium.edu/downloads/coloruncovered/
Датум на издавање 2017-05-16
Датум на додавање 2017-08-03
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за наука
Верзија 1.0
Барања за ОС iOS
Барања iOS 9.0
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 39

Comments:

Најпопуларни