Pickles Maths App for Kids (Children 4+) for iOS

Pickles Maths App for Kids (Children 4+) for iOS 1.1

iOS / Pickles Adventures / 37 / Целосни спецификации
Опис

Pickles Maths Game за деца не е само уште една „забавна“ математичка апликација за деца. Создаден е за да помогне во вистинскиот образовен процес низ кој поминуваат за математика во училиште.

Pickles Maths ви овозможува да го прилагодите процесот на учење и брзината. Можете да го промените максималниот број (1-20) за работа, а има дури и помалку сложен режим за раните фази... или за оние денови кога постарите деца се едноставно уморни.

Оваа апликација е наменета за деца на возраст од четири до шест години за собирање и одземање користејќи ги броевите од 1 до 20. Иако, кога е поставена на максимални нивоа, на децата од 6+ може да им биде многу корисно за тренирање и вметнување математика во нивниот мозок.

Форматот на оваа апликација е охрабрувачки конкурентен со картички за резултати и следење на напредокот - како и со многу тематски графики, звуци и филмови на патот. Без бебешки слики и без музика пред спиење.

Целосни спецификации
Издавач Pickles Adventures
Страница на издавачи http://www.picklesadventures.com
Датум на издавање 2012-08-31
Датум на додавање 2012-08-31
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 1.1
Барања за ОС iOS
Барања Compatible with iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad. Requires iOS 3.2 or later
Цена $0.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 37

Comments:

Најпопуларни