Prayer Times & Qibla for iOS

Prayer Times & Qibla for iOS 2.0

iOS / Dawat-e-Islami / 706 / Целосни спецификации
Опис

Време на молитва и Кибла за iOS: Крајната исламска апликација

Дали барате лесен и удобен начин да ги следите времињата на молитвата и да ја пронајдете насоката на Кибла? Не гледајте подалеку од Prayer Times и Qibla за iOS, врвната исламска апликација дизајнирана од Dawat-e-Islami.

По милоста на Алах, оваа мобилна апликација е создадена со заеднички напори направени од Одделот за ИТ и Одделот Таукит на Дават-е-Ислами, глобално неполитичко движење посветено на проповедање на Светиот Куран и светиот Суна. Врз основа на истражувањето спроведено од Ала Хазрети Маулана Шах Имам Ахмад Раза Кан, оваа апликација е дизајнирана да обезбеди точни тајмингот на молитвата за илјадници градови низ светот.

Со својот стилски, но сепак лесен интерфејс, Prayer Times & Qibla го олеснува ажурирањето на времето за молитва без разлика каде се наоѓате. И со неговата функција за интеграција на дигитален компас, наоѓањето на насоката на Qibla никогаш не било полесно. Веќе не треба да прашувате никого за насоки - едноставно користете го вашиот мобилен телефон како компас и понудете го Салах во правилната насока.

Но, тоа не е сè - оваа апликација нуди и лесен начин за гледање на исламскиот датум според лунарниот календар. Можете да изберете град од „Карти на Google“ и да го додадете во вашата листа, да избирате помеѓу времето на молитва Ханафи или Шафии врз основа на вашата желба, па дури и да поставите потсетници за Азан во времето на Салах за никогаш повеќе да не пропуштите молитва.

Една од најистакнатите карактеристики на Prayer Times & Qibla е неговата способност да обезбеди 12-месечни тајминзи за Салах. Ова значи дека можете да планирате однапред и да се погрижите никогаш да не пропуштите ниту една молитва дури и кога животот е зафатен.

И со неговиот впечатлив дизајн на интерфејс, користењето на оваа апликација е и пријатно и практично. Без разлика дали сте дома или патувате во странство, Prayer Times & Qibla ви овозможува лесно да останете поврзани со вашата вера каде и да одите.

Како заклучок, ако барате сигурна и прифатлива исламска апликација која обезбедува точно време на молитва и насока на Qibla, не гледајте подалеку од Prayer Times и Qibla за iOS. Искористете го сами и поттикнете ги другите да извлечат максимум од оваа моќна алатка.

Целосни спецификации
Издавач Dawat-e-Islami
Страница на издавачи http://www.dawateislami.net
Датум на издавање 2015-06-10
Датум на додавање 2015-06-10
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Верски софтвер
Верзија 2.0
Барања за ОС iOS
Барања Requires iOS 7.1 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch. This app is optimized for iPhone 5, iPhone 6, and iPhone 6 Plus.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 706

Comments:

Најпопуларни