EPP MDM for iOS

EPP MDM for iOS 1.0.0.7

Опис

Endpoint Protector Управување со мобилни уреди обезбедува целосно управување со мобилноста на претпријатијата на iOS за мали и средни бизниси и претпријатија. Тој му нуди на вашиот оддел за ИТ можност за лесно запишување на уреди со iOS; да ги обезбеди; проверете дали е воспоставена и спроведена соодветна безбедносна политика. Сето ова функционира преку воздух, од првичното запишување, обезбедување и далечинско заклучување или далечинско нуклеарно оружје (далечинско бришење) на уредите со iOS. Endpoint Protector е достапен за компаниите како виртуелен или хардверски апарат и како решение базирано на облак наречено My Endpoint Protector за брза имплементација, леснотија на користење преку неговиот интуитивен веб-базиран интерфејс и голема приспособливост.

EPP MDM е апликација за iOS што се користи за комуникација со вашиот Endpoint Protector Server (или My Endpoint Protector) за услугите MDM (Mobile Device Management) и може да се користи и за запишување на вашиот уред со Endpoint Protector Server (или My Endpoint Protector). Апликацијата EPP MDM обезбедува дополнителни информации за вашиот iOS уред, како што е моменталната локација на уредот. Апликацијата EPP MDM е опционална и не е потребна за основните карактеристики на MDM; потребно е само да се инсталира на уред со iOS во случај да сакате да ги користите дополнителните функции (услуги за локација).

Endpoint Protector и My Endpoint Protector дозволуваат вашата компанија да:

â?¢ Соочете се со безбедносните предизвици што ги поставуваат мобилните уреди

¢? ¢ Спроведување на безбедносна политика

¢? ¢ Спречете губење на уредот и кражба на уредот

â?¢ Регистрирајте ги уредите со iOS преку воздух

â?¢ Уреди за следење/лоцирање

Далечинско заклучување или далечинско нуклеарно оружје (далечинско бришење)

Инструкции за запишување по преземањето на апликацијата:

1. Од iTunes AppStore преземете ја и инсталирајте ја апликацијата EPP MDM на вашиот iOS уред.

2. Стартувајте ја апликацијата.

3. Ако вашиот iOS уред веќе е регистриран на вашите компании Endpoint Protector сервер за управување со мобилни уреди (или со My Endpoint Protector), апликацијата ќе ве прикаже како регистриран статус.

4. Ако вашиот уред со iOS сè уште не бил регистриран кај вашите компании Сервер за управување со мобилни уреди за крајна точка Protector (или My Endpoint Protector), треба да внесете ID на Endpoint Protector (во случај My Endpoint Protector вашиот единствен ID) и еднократен код ( преку шалтер) што може да ги обезбеди администраторот на вашите компании.

5. Апликацијата EPP MDM сега работи.

Целосни спецификации
Издавач CoSoSys
Страница на издавачи http://www.EndpointProtector.com
Датум на издавање 2013-08-13
Датум на додавање 2013-08-13
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Корпоративен софтвер за безбедност
Верзија 1.0.0.7
Барања за ОС iOS
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 162

Comments:

Најпопуларни