Live Link Face for iPhone

Live Link Face for iPhone

Опис

Live Link Face за iPhone е моќен софтвер кој ви овозможува да креирате виртуелна анимација на лицето подготвена за производство во реално време од вашиот iPhone. Овој софтвер спаѓа во категоријата Услужни и оперативни системи и е дизајниран да ви помогне да пренесувате висококвалитетни изрази на лицето на ликовите и да ги визуелизирате со рендерирање во живо во UnrealEngine.

Со Live Link Face, можете да снимате податоци за следење на лицето што може дополнително да се дотераат во алатките за анимација за да се постигне конечна изведба и да се склопат во Unreal Engines Sequencer. Ова значи дека можете да снимате изведба од професионален степен со интегриран работен тек на сцената, што го олеснува создавањето прекрасни анимации од кога било досега.

Една од клучните карактеристики на Live Link Face е неговата способност да изведува анимација на лицето преку предната камера и ARKit. Можете да ги пренесувате податоците во живо до примерок на Unreal Engine преку Live Link преку мрежа, што ви овозможува да возите мрежа за 3D преглед, опционално преклопена преку видео референцата на телефонот. Дополнително, овој софтвер ви овозможува да снимате необработени податоци за анимација на лицето и референтна видео снимка од предната страна.

Live Link Face исто така поддржува синхронизација на временски код на повеќе уреди. Можете да изберете од системскиот часовник на iPhone, сервер NTP или да користите уред Tentacle Sync за да се поврзете со главниот часовник на сцената. Референцата на видеото е прецизна со рамка со вграден временски код за уредувачки цели.

Друга одлична карактеристика на Live Link Face е неговата способност да се контролира од далечина со помош на OSC (Отворена контрола на звук). Со поддршката за OSC, можете да активирате надворешно снимање за актерите да можат да се фокусираат на нивните изведби додека снимаат имиња на листи и постојано земаат броеви. Дополнително, овој софтвер овозможува автоматско извлекување на податоци за архивски цели.

Конечно, прелистувањето и управувањето со снимените фази во Live Link Face никогаш не било полесно! Имате целосна контрола врз вашата снимена библиотека на снимки - бришете ги или споделете ги преку AirDrop по потреба. Плус, репродукција на референтни видеа директно на вашиот телефон!

Како заклучок, ако барате моќен софтвер кој ќе ви помогне да го рационализирате работниот тек на анимација на лицето подготвен за виртуелно производство, Live Link Face за iPhone е совршено решение. Со своите напредни функции и интуитивен интерфејс, ќе можете да креирате прекрасни анимации за кратко време!

Целосни спецификации
Издавач Epic Games
Страница на издавачи http://www.epicgames.com/
Датум на издавање 2020-07-31
Датум на додавање 2020-07-31
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Друго
Верзија
Барања за ОС iOS
Барања Requires iOS 13.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 0

Comments:

Најпопуларни