IpMIDI--Ethernet MIDI Port

IpMIDI--Ethernet MIDI Port 1.1

Опис

Ако сте музичар или аудио професионалец, знаете колку е важно да имате сигурна и ефикасна MIDI комуникација помеѓу вашите уреди. Со IpMIDI--Ethernet MIDI порта, можете да се збогувате со маката за користење физички MIDI интерфејси за комуникација помеѓу апликациите на различни компјутери.

IpMIDI е природен драјвер за WDM кој нуди уште помала латентност од хардверски наследен уред и вистински MIDI кабли. Испраќа MIDI податоци преку мултикаст UDP, што значи дека нема да имате проблеми со клиентскиот сервер. Сè што треба да направите е да изберете Ethernet Midi Port во вашата аудио апликација и тоа е сè - без конфигурација или проблеми.

Со верзијата 1.1 на IpMIDI, може да има неодредени ажурирања, подобрувања или поправени грешки за уште понепречено искуство.

Па зошто да изберете IpMIDI? Еве неколку клучни придобивки:

Ефикасна комуникација

Со мултикаст UDP протоколот на IpMIDI, комуникацијата помеѓу уредите е брза и ефикасна. Нема да мора да се грижите за доцнење или доцнење при испраќање MIDI податоци од еден уред на друг.

Не се потребни физички интерфејси

Помина времето на потреба од физички интерфејси како USB-кабли или адаптери само за да ги поврзете вашите уреди заедно. Со опцијата за етернет порта на IpMIDI, се што ви треба е интернет конекција и компатибилен софтвер на двата уреди.

Ниска латентност

IpMIDI нуди уште помала латентност од традиционалните хардверски наследни уреди - што значи дека временското доцнење помеѓу испраќањето и примањето податоци ќе биде минимално.

Лесно поставување

За разлика од другите софтверски решенија кои бараат сложени конфигурации пред употреба, поставувањето на IpMIDI не може да биде полесно. Едноставно изберете Ethernet Midi Port во вашата аудио апликација и започнете да комуницирате со други уреди веднаш!

Компатибилност

IpMidi работи беспрекорно со најпопуларните DAW (дигитални аудио работни станици) како што се Ableton Live, FL Studio, Cubase, Pro Tools итн.

Во заклучок,

Ако барате сигурно решение за комуникација на MIDI податоци помеѓу повеќе компјутери без потреба од физички интерфејси или комплицирани конфигурации, тогаш не гледајте подалеку од IpMidi - Ethernet Midi Port! Со неговата мала латентна изведба во комбинација со процесот на лесно поставување, го прави идеален избор за музичари кои сакаат беспрекорна интеграција во нивното студиско поставување.

Целосни спецификации
Издавач nerds
Страница на издавачи http://www.nerds.de
Датум на издавање 2008-11-07
Датум на додавање 2006-06-30
Категорија Возачи
Под категорија Аудио драјвери
Верзија 1.1
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP
Барања Windows 2000/XP/2003 Server
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 6880

Comments: