Windows Vista Ultimate

Windows Vista Ultimate 6.0 (Build 6002: Service Pack 2)

Опис

Windows Vista Ultimate е врвното издание на Windows Vista, дизајнирано да им обезбеди на корисниците комплетен сет на функции и за работа и за играње. Овој моќен софтвер нуди низа способности што го прават идеален избор за секој што сака да го подобри своето компјутерско искуство.

Една од клучните придобивки на Windows Vista Ultimate се неговите сеопфатни безбедносни карактеристики. Со овој софтвер, можете да бидете сигурни дека вашиот компјутер и личните информации се заштитени од несреќи и злонамерен софтвер. Вградените безбедносни карактеристики вклучуваат заштита од заштитен ѕид, автоматско ажурирање и родителски контроли за да ви помогнат вашето семејство да биде безбедно на интернет.

Покрај неговите безбедносни карактеристики, Windows Vista Ultimate нуди и низа алатки за продуктивност кои можат да ви помогнат да завршите повеќе за помалку време. Функцијата Instant Search ви овозможува брзо да пронајдете датотеки и документи на вашиот компјутер, додека Complete PC Backup and Restore го олеснува правењето резервни копии на сите ваши важни податоци во случај нешто да тргне наопаку.

За оние на кои им е потребна мрежна поддршка или можности за приклучување домен, Windows Vista Ultimate ве опфати и вас. Можете лесно да се поврзете со други компјутери на вашата мрежа или да се придружите на домен за подобрена соработка со колегите.

Но, можеби еден од највозбудливите аспекти на Windows Vista Ultimate се неговите забавни карактеристики. Со овој софтвер инсталиран на вашиот компјутер, ќе имате пристап до сите видови опции за дигитална забава, вклучувајќи музика, филмови, ТВ-серии и повеќе преку вградената апликација Windows Media Center.

И ако сте некој кој е секогаш во движење или често патува за работни цели? Нема проблем! Со технологијата за таблети и допир, како и шифрирањето на дискот BitLocker вклучено во овој пакет - да останете продуктивни додека сте на отворено никогаш не било полесно или побезбедно од порано!

Севкупно - без разлика дали барате алатки за подобрена продуктивност или едноставно сакате пристап до сите видови опции за дигитална забава - не може да се негира дека Windows Vista Ultimate е одличен избор за секој кој сака да го подигне своето компјутерско искуство!

Преглед

Оцена на уредниците Многу добро 7,4 од 10 Доброто: Windows Vista Ultimate подобрува некои функции во Windows XP; помалку системски паѓања од Windows XP; Windows Vista нуди подобри вградени опции за поддршка. Лошото: Windows Vista Ultimate не го става Search на работната површина (тоа е закопано во апликациите, во Start менито); оптимизиран само за екосистемот Microsoft Windows (на пример, RSS доводите од Internet Explorer 7 добиваат повластен третман); едноставно има премногу и не е сето тоа имплементирано правилно; сè уште нема нов софтвер напишан исклучиво за Windows Vista; и има премногу изданија на Windows Vista. Во крајна линија: Windows Vista во суштина е загреан преку Windows XP. Ако моментално сте задоволни со Windows XP SP2, не гледаме убедлива причина за надградба. Од друга страна, ако ви треба нов компјутер во моментов, Windows Vista е доволно стабилен за секојдневна употреба. Рецензија од: Роберт Вамоси; Прегледано на: 23.01.07; Датум на издавање: 30.1.07

Прочитајте го целиот преглед.

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-01-29
Категорија Возачи
Под категорија Возачи на матични плочи
Верзија 6.0 (Build 6002: Service Pack 2)
Барања за ОС Windows
Барања None
Цена $70.19
Преземања неделно 37
Вкупно преземања 778871

Comments: