Live Communications Server 2005 Resource Kit

Live Communications Server 2005 Resource Kit 1

Опис

Live Communications Server 2005 Resource Kit е моќен сет на алатки и документација што го поедноставува распоредувањето, конфигурацијата и одржувањето на Microsoft Office Live Communications Server 2005. Овој софтвер е дизајниран за програмери кои сакаат да ги интегрираат услугите на директориумот Active Directory со Live Communications Server 2005 технологии.

Комплетот за ресурси обезбедува сеопфатен сет на технички референтни информации кои ви помагаат да ги разберете можностите и ограничувањата на Live Communications Server 2005. Исто така, вклучува и најдобри практики за распоредување и управување со овој софтвер во вашата организација.

Со Live Communications Server 2005 Resource Kit, можете лесно да го распоредите овој софтвер во вашата организација без никакви проблеми. Алатките вклучени во овој комплет се специјално дизајнирани да го поедностават процесот на распоредување преку автоматизирање на многу задачи кои инаку би барале рачна интервенција.

Една од клучните карактеристики на овој комплет со ресурси е неговата способност да се интегрира со услугите на директориумот Active Directory. Оваа интеграција ви овозможува да управувате со кориснички сметки, групи и дозволи од централна локација. Можете исто така да користите Active Directory за автентикација на корисниците кога тие се најавуваат на Live Communications Server 2005.

Покрај поедноставувањето на задачите за распоредување и управување, Live Communications Server 2005 Resource Kit обезбедува и вредни увиди за тоа како функционира овој софтвер. Техничките референтни информации вклучени во овој комплет опфаќаат теми како што се архитектура, безбедност, подесување на перформансите, совети за решавање проблеми и многу повеќе.

Без разлика дали сте нов на серверот за комуникации во живо или искусен развивач кој бара напредни техники и најдобри практики, комплетот за ресурси има по нешто за секого. Со својот сеопфатен сет на алатки и документација, тој е суштински ресурс за секој што работи со Microsoft Office Live Communications Server 2005.

Клучни карактеристики:

1) Поедноставено распоредување: Алатките вклучени во комплетот автоматизираат многу задачи кои инаку би барале рачна интервенција.

2) Интеграција со Active Directory: Управувајте со корисничките сметки од централна локација.

3) Информации за техничка референца: Опфаќа теми како што се архитектура, прилагодување на безбедносните перформанси итн.

4) Најдобри практики: Обезбедува вредни сознанија за тоа како функционира овој софтвер.

Системски барања:

За да го користите комплетот за ресурси на серверот за комуникација во живо на Microsoft Office, мора да се исполнат следниве системски барања:

• Windows XP Professional

• Windows Vista Business

• Windows Vista Enterprise

• Windows Vista Ultimate

Заклучок:

Комплетот со ресурси за сервер за комуникација во живо е суштинска група алатки за програмерите кои сакаат да распоредат сервер за комуникација во живо на Microsoft Office без никакви проблеми. Обезбедува вредни сознанија за тоа како функционира серверот за комуникација во живо заедно со најдобрите практики што го прави полесно од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-09-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows
Барања Windows 2003 Server
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 303

Comments: