Microsoft Sample for Microsoft Office Communicator 2005 Tabs

Microsoft Sample for Microsoft Office Communicator 2005 Tabs 1

Опис

Примерок на Microsoft за Microsoft Office Communicator 2005 Tabs е моќна алатка за развивачи која им овозможува на корисниците да додаваат сопствени јазичиња во нивната апликација Microsoft Office Communicator 2005. Ова решение е дизајнирано да им помогне на програмерите брзо и лесно да креираат и распоредуваат сопствени картички, користејќи примерок од веб-апликација наречена Contoso Project Tracker.

Со овој софтвер, поставувањето јазичиња вклучува додавање клуч во регистарот на неколку копчиња за софтверски политики за Microsoft Office Communicator, а потоа распоредување на графичка слика и конфигурациска датотека XML што Microsoft Office Communicator ги користи за прикажување на сликата и содржината на картичката. Овој процес е јасен и може да се заврши во само неколку едноставни чекори.

Преземањето вклучува целосно функционална апликација за примероци со изворен код, прегледи на кодови и придружна документација. Примерочната апликација е обезбедена и во C# и во Visual Basic. NET, што им олеснува на програмерите од сите нивоа на вештини да започнат со создавање приспособени јазичиња за нивните апликации на Microsoft Office Communicator 2005 година.

Една од клучните придобивки од користењето на овој софтвер е тоа што им овозможува на корисниците да го прилагодат своето комуникациско искуство со додавање нова функционалност директно во интерфејсот на Microsoft Office Communicator. Ова може да помогне да се подобри продуктивноста со обезбедување брз пристап до важни информации или алатки без да се префрлате помеѓу различни апликации или прозорци.

Дополнително, ова решение им обезбедува на програмерите одлична почетна точка за создавање посложени прилагодувања во рамките на околината на Microsoft Office. Со искористување на моќта на Visual Studio. NET и други развојни алатки, корисниците можат да ги прошират можностите на нивните постоечки апликации или да креираат сосема нови од нула.

Севкупно, ако барате лесна за употреба алатка за развивачи која ќе ви овозможи брзо и лесно да додавате сопствени табови во вашата околина на Microsoft Office Communicator 2005, тогаш не гледајте подалеку од Microsoft Sample за Microsoft Office Communicator 2005 Tabs. Со својот интуитивен интерфејс, сеопфатна документација и моќни карактеристики, овој софтвер сигурно ќе ги задоволи сите ваши потреби за прилагодување!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-09-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows, Windows XP, Windows Vista
Барања Windows XP/2003 Server/Vista
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 479

Comments: