Office Business Applications Momentum Book

Office Business Applications Momentum Book 1

Опис

Канцелариски деловни апликации Momentum Book: сеопфатен водич за развој и зајакнување на односите со клиентите

Во денешниот брз деловен свет, компаниите постојано бараат начини да го подобрат своето работење, да ги намалат трошоците и да градат врски со поголема вредност со партнерите и добавувачите. Еден од најефикасните начини за постигнување на овие цели е преку употреба на Office Business Applications (OBA). OBA се сопствени решенија кои ги интегрираат апликациите на Microsoft Office со други софтверски системи за да создадат моќни алатки кои можат да ги насочат процесите, да ги автоматизираат задачите и да обезбедат вредни увиди во деловните операции.

Office Business Applications Momentum Book е сеопфатен водич кој им дава на читателите реални примери за тоа како компаниите успешно ги имплементирале OBA во нивните организации. Оваа книга е суштински ресурс за програмерите кои сакаат да научат како да креираат ефективни OBA кои можат да им помогнат на бизнисите да ги постигнат своите цели.

Што е OBA?

OBA е приспособено решение кое ги интегрира апликациите на Microsoft Office како што се Excel, Word, PowerPoint, Outlook или Access со други софтверски системи како CRM или ERP. Резултатот е моќна алатка која може да ги автоматизира задачите и да обезбеди вредни увиди во деловното работење.

OBA се високо приспособливи решенија дизајнирани специјално за индивидуални бизниси. Тие можат да се користат во различни индустрии, вклучувајќи финансии, здравство, производство и многу повеќе. OBA им овозможуваат на бизнисите да ги насочат процесите преку автоматизирање на повторувачки задачи како што се внесување податоци или генерирање извештаи.

Зошто да користите OBA?

Има многу придобивки поврзани со користење на OBA во вашата организација:

1) Подобрена ефикасност: со автоматизирање на повторувачките задачи користејќи OBA, можете да ослободите време за вашите вработени за да можат да се фокусираат на поважна работа.

2) Зголемена точност: OBA ја елиминира човечката грешка со автоматизирање на внесот на податоци што доведува до попрецизни резултати.

3) Подобри увиди: OBA обезбедува вредни увиди во деловното работење што ви овозможува да донесувате информирани одлуки врз основа на податоци во реално време.

4) Заштеда на трошоци: со рационализирање на процесите со користење на OBA, можете да ги намалите трошоците поврзани со рачна работа или неефикасни работни текови.

Што можете да очекувате од книгата Momentum Business Applications Office?

Канцеларијата за бизнис апликации Momentum Book им дава на читателите примери од реалниот свет за тоа како компаниите успешно ги имплементирале OBA во нивните организации. Книгата вклучува студии на случај од различни индустрии, вклучувајќи ги финансиите, здравството и производството, меѓу другите. Овие студии на случај покажуваат како OBA им помогнале на овие компании да ги подобрат односите со клиентите, да развијат иновативни производи и услуги, а истовремено да ги намалат трошоците.

Книгата вклучува и чекор-по-чекор инструкции за тоа како програмерите можат да создадат ефективни OBA користејќи Microsoft Visual Studio Tools за Office (VSTO). VSTO им овозможува на програмерите да ги приспособат апликациите на Microsoft Office со додавање нови функции или интегрирање со други софтверски системи како CRM или ERP.

Кој треба да ја прочита оваа книга?

Оваа книга е идеална за програмери кои сакаат да научат за создавање ефективни OBA користејќи VSTO. Тоа е исто така корисно за ИТ професионалци кои сакаат да ги разберат придобивките од имплементацијата на OBA во рамките на нивната организација.

Заклучок

Ако барате начини да ја подобрите ефикасноста на вашата организација и истовремено да ги намалите трошоците, тогаш имплементирањето на канцелариска бизнис апликација може да биде токму она што ви треба! Канцеларијата за бизнис апликации Momentum Book им нуди на читателите реални примери за успешни имплементации заедно со чекор-по-чекор инструкции за создавање ефективни решенија со користење на VSTO.

Па зошто да чекаме? Започнете денес!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-09-19
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Барања Windows 2000/XP/2003 Server/Vista
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 113

Comments: