Kid Games with Visual Basic Express

Kid Games with Visual Basic Express 1

Windows / KIDware Software / 2788 / Целосни спецификации
Опис

Детските игри со Visual Basic Express се уникатен софтвер кој предава концепти за програмирање додека гради забавни игри. Ова упатство е соодветно и за деца и за возрасни кои се заинтересирани да научат како да програмираат користејќи Visual Basic Express. Изградените игри се ненасилни и учат вештини за логично размислување, што ги прави одлична алатка за родителите или воспитувачите кои сакаат да воведат концепти за програмирање на децата.

Софтверот објаснува, со едноставни и лесни за следење термини, како да се изгради проект за игра на Visual Basic Express. Студентите учат за дизајнот на проекти, Visual Basic Express алатникот, многу елементи од јазикот на Visual Basic и како да дебагираат и дистрибуираат готови проекти. Научените вештини за игра вклучуваат ракување со повеќе играчи, бодување, графика, анимација и звуци.

Изградените проекти за игри вклучуваат Safecracker (Дешифрирај тајна комбинација), Tic Tac Toe (Класичната игра), Match Game (Најди ги соодветните парови на сопствени фотографии!), Испорака на пица (деловна симулација), слетување на Месечината (Слетување на модул) Скокна жаба (Забавна аркадна игра). Овие игри се дизајнирани да бидат привлечни, а истовремено да подучуваат важни концепти за програмирање.

Една од најдобрите карактеристики на Kid Games со Visual Basic Express е тоа што вклучува над 700 страници белешки за самостојно учење. Овие белешки даваат детални објаснувања за секој концепт опфатен во упатството, како и чекор-по-чекор инструкции за тоа како да се изгради секој проект за игра. Дополнително, сите потребни звучни/графички датотеки се вклучени заедно со целиот изворен код на Visual Basic Express.

Оваа верзија е првото издание на CNET Download.com што значи дека корисниците можат да му веруваат на нејзиниот квалитет бидејќи е прегледана од експерти пред да биде пуштена на пазарот.

Севкупните игри за деца со Visual Basic Express обезбедуваат одличен вовед во програмирањето со користење на една од најпопуларните развојни алатки на Microsoft - Visual Studio- додека, исто така, обезбедува часови забава преку своите забавни игри. Совршено е за секој кој бара привлечен начин да научи за кодирањето или за оние кои сакаат нивните деца или студенти да бидат изложени рано за да можат да ги развијат своите вештини за логично размислување уште од мали нозе!

Целосни спецификации
Издавач KIDware Software
Страница на издавачи http://www.kidwaresoftware.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-10-01
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows NT/2000/XP/Vista
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2788

Comments: