Visual Basic .NET Code Sample: Automate Office

Visual Basic .NET Code Sample: Automate Office 1

Опис

Ако сте програмер што бара моќна алатка за автоматизирање на вашите канцелариски задачи, Visual Basic. Примерок за NET код: Automate Office е совршено решение за вас. Овој софтвер нуди три демонстрации кои вклучуваат Microsoft Agent, Microsoft Word и Microsoft Excel. Со овој софтвер, можете лесно да упатувате на различни склопови на COM Office и да програмирате против нив одвнатре. НЕТ.

Visual Basic. Примерок за NET код: Automate Office е дизајниран да им помогне на програмерите лесно да ги автоматизираат нивните канцелариски задачи. Без разлика дали треба да креирате сложени извештаи во Excel или да генерирате документи во Word, овој софтвер ве опфати. Обезбедува едноставен, но моќен интерфејс кој им овозможува на програмерите брзо и ефикасно да пишуваат код.

Една од клучните карактеристики на Visual Basic. Примерок на NET код: Автоматизирање на Office е неговата способност автоматски да креира COM runtime callable wrappers (RCW) кога се повикуваат на различни склопови на COM Office. Ова значи дека програмерите можат лесно да програмираат против овие компоненти одвнатре. NET без да се грижите за сложеноста на работата со COM објекти.

Трите демонстрации вклучени во овој софтвер ги прикажуваат неговите способности при работа со различни компоненти на Microsoft Office:

1. Првата демонстрација вклучува користење на Microsoft Agent за создавање анимиран лик кој комуницира со корисниците преку говор и гестови.

2. Втората демонстрација покажува колку е лесно да се генерираат извештаи во Excel со помош на Visual Basic. Примерок за NET код: Автоматизирајте ја канцеларијата.

3. Третата демонстрација се фокусира на креирање документи во Word со користење на истата група алатки обезбедени од овој софтвер.

Генерално, Visual Basic. NET Code Sample: Automate Office е одличен избор за секој развивач кој бара моќен сет на алатки што може да им помогне брзо и ефикасно да ги автоматизираат своите канцелариски задачи. Неговиот интуитивен интерфејс го олеснува започнувањето дури и на програмерите почетници, додека неговите напредни функции им обезбедуваат на искусните програмери со сите алатки што им се потребни за да ги подигнат нивните проекти за автоматизација на следното ниво.

Значи, ако сте подготвени да ги подигнете вашите проекти за автоматизација, преземете ја Visual Basic. Примерок за NET код: Автоматизирајте ја канцеларијата денес!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-10-03
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows, Windows NT, Windows 2000, Windows XP
Барања Windows NT/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1577

Comments: