Visio 2000 Sample: Shape Associations

Visio 2000 Sample: Shape Associations 1

Опис

Примерок на Visio 2000: Shape Associations е моќна алатка за развивачи која покажува како да се користи Microsoft Visual Basic (VBA) во Visio за да се поврзе позицијата на една форма со друга. Овој софтвер е дизајниран за програмери кои сакаат да научат како да креираат сопствени форми и дијаграми користејќи Visio.

Со Visio 2000 Sample: Shape Associations, можете лесно да креирате сложени дијаграми и дијаграми на текови кои се прилагодени на вашите специфични потреби. Софтверот обезбедува широк опсег на алатки и функции кои ви дозволуваат да го приспособите изгледот на вашите дијаграми, да додавате текст и слики, па дури и да увезувате податоци од други извори.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да ја поврзе позицијата на една форма со друга. Ова значи дека можете да креирате динамични дијаграми каде позицијата на една форма се менува врз основа на положбата на друга. На пример, ако поместите правоаголник на вашиот дијаграм, сите поврзани форми исто така ќе се движат соодветно.

Примерок на Visio 2000: Shape Associations, исто така, вклучува низа други корисни функции за програмерите. Тие вклучуваат поддршка за VBA макроа, кои ви дозволуваат да ги автоматизирате повторувачките задачи или да вршите сложени пресметки во рамките на вашите дијаграми. Можете исто така да ги користите вградените шаблони и матрици на софтверот за брзо креирање дијаграми со професионален изглед без да морате да започнете од нула.

Дополнително, Visio 2000 Sample: Shape Associations е неверојатно лесен за користење благодарение на неговиот интуитивен интерфејс и лесен дизајн. Без разлика дали сте искусен програмер или штотуку почнувате со Visio, овој софтвер му олеснува на секој да креира висококвалитетни дијаграми брзо и лесно.

Генерално, ако барате моќна алатка за програмери која ви овозможува да креирате сопствени облици и дијаграми користејќи Microsoft Visual Basic (VBA), тогаш не гледајте подалеку од Visio 2000 Sample: Shape Associations. Со својот широк асортиман на алатки и функции, интуитивен интерфејс и лесен дизајн, овој софтвер сигурно ќе ги задоволи сите ваши потреби за дијаграмирање!

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2008-12-05
Датум на додавање 2007-10-11
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Упатства за програмери
Верзија 1
Барања за ОС Windows 2000, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows XP, Windows NT
Барања Windows 98/Me/NT/2000/XP
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1241

Comments: