WD Drive Manager

WD Drive Manager 2.111

Windows / Western Digital / 11042 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате сигурен и ефикасен софтвер за управување со драјвери, тогаш WD Drive Manager е совршено решение за вас. Овој софтвер е дизајниран да ја инсталира програмата за функционалност на светлата, копчињата и RAID менаџерот поврзани со диск за Windows. Тоа е програма за замена за програмата WD Button Manager која нуди подобрени функции и способности.

Со WD Drive Manager, можете лесно да управувате со вашите Western Digital дискови. Софтверот обезбедува интуитивен интерфејс кој ви овозможува брзо пристап до сите основни карактеристики на вашите дискови. Можете да ја следите здравствената состојба на вашиот диск, да ги конфигурирате поставките за RAID и да ги приспособите ефектите на LED осветлувањето.

Една од најзначајните предности на користењето на WD Drive Manager е неговата компатибилност со различни Western Digital дискови. Без разлика дали имате уред од серијата My Book или My Passport или кој било друг производ на Western Digital, овој софтвер ќе работи беспрекорно со сите нив.

Процесот на инсталација на овој софтвер е директен и без проблеми. Треба да ја преземете датотеката за поставување од нивната официјална веб-страница и да ја стартувате на вашиот компјутер. Откако ќе се инсталира, автоматски ќе ги открие сите компатибилни Western Digital дискови поврзани со вашиот систем.

WD Drive Manager е опремен со неколку напредни функции што го прават да се издвојува од другите алатки за управување со драјвери достапни на пазарот денес:

1) Следење на здравствениот статус: со оваа функција, можете да ја следите здравствената состојба на вашиот диск во реално време. Обезбедува детални информации за нивоата на температурата, статистиката за користење на дискот, стапките на грешки итн., овозможувајќи ви да ги преземете потребните дејства пред да се случи некој критичен дефект.

2) Конфигурација на RAID: ако користите повеќе хард дискови во поставување на RAID конфигурација на вашиот систем или NAS уред (Мрежно прикачено складирање), тогаш оваа функција ќе ви биде корисна за без напор конфигурирање на поставките за RAID.

3) Приспособување на LED осветлување: оваа функција им овозможува на корисниците да ги приспособат ефектите на LED осветлувањето на нивниот диск според нивните преференции. Можете да изберете од различни бои и дезени достапни во софтверот или да креирате сопствени по ваш вкус.

4) Автоматски ажурирања на фирмверот: софтверот автоматски проверува редовно ажурирање на фирмверот и ги известува корисниците доколку се достапни нови ажурирања за нивните уреди.

5) Кориснички интерфејс: Корисничкиот интерфејс на WD Drive Manager е едноставен, но елегантен; дури и почетниците корисници нема да се соочат со никакви тешкотии додека се движат низ неговите различни делови.

Во заклучок,

WD Drive Manager е одличен избор ако сакате лесна за употреба, но моќна алатка за управување со драјвери која работи беспрекорно со различни производи на Western Digital како што се дисковите од серијата My Book или My Passport без да се загрозат перформансите или доверливоста.

Тој нуди напредни функции како следење на здравствената состојба; RAID конфигурација; Приспособувањето на LED осветлувањето го прави да се издвојува меѓу другите слични алатки достапни на денешниот пазар.

Па зошто да чекаме? Преземете го WD Drive Manager сега од нивната официјална веб-локација и искусете беспрекорно управување со сите компатибилни производи на Western Digital!

Целосни спецификации
Издавач Western Digital
Страница на издавачи http://www.wdc.com
Датум на издавање 2009-05-21
Датум на додавање 2009-05-21
Категорија Возачи
Под категорија Возачи за складирање
Верзија 2.111
Барања за ОС Windows, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista
Барања WD hard drive
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 11042

Comments: