Intel Graphics Media Accelerator Driver

Intel Graphics Media Accelerator Driver 10.1

Опис

Драјверот за забрзувач за графички медиуми на Intel е софтверски пакет дизајниран да ги подобри перформансите на графичките способности на вашиот компјутер. Овој двигател е специјално прилагоден за системи што ги содржат следните чипсети на Интел: чипсет Intel 845G, чипсет Intel 845GL, чипсет Intel 865G, чипсет Intel 845GE, чипсет Intel 845GV и чипсет Intel 915G Express.

Ако сакате да ги подобрите графичките перформанси на вашиот компјутер или имате проблеми со тековните драјвери, тогаш овој софтверски пакет можеби е токму она што ви треба. Возачите вклучени во овој дистрибутивен пакет се дизајнирани да функционираат со Microsoft Windows XP SP2 или понова верзија.

Со инсталиран двигател на вашиот систем, можете да очекувате подобрени графички перформанси во широк опсег на апликации и игри. Без разлика дали сте обичен корисник кој ужива во прелистување на интернет и гледање видеа или хардкор гејмер кој бара врвни перформанси од својот систем, двигателот за забрзување на графички медиуми Intel има што да понуди.

Една од клучните придобивки на овој драјвер е неговата способност да ги оптимизира графичките поставки врз основа на вашата специфична хардверска конфигурација. Ова значи дека можете да уживате во подобрени перформанси без да морате сами да ги менувате поставките. Дополнително, овој двигател вклучува поддршка за напредни функции како DirectX и OpenGL кои можат дополнително да го подобрат вашето искуство со игри.

Друга придобивка од користењето на двигателот за забрзување на графички медиуми на Intel е неговата леснотија на користење. Процесот на инсталација е јасен и интуитивен - едноставно преземете ја и стартувајте ја датотеката за инсталирање обезбедена од intel.com. Откако ќе се инсталира, ќе имате пристап до сите најнови функции и оптимизации што доаѓаат со овој драјвер.

Севкупно, ако барате лесен начин да ги подобрите графичките перформанси на вашиот компјутер или имате проблеми со тековните драјвери, тогаш не гледајте подалеку од двигателот за забрзување на графички медиуми на Intel. Со своите напредни функции и леснотијата на користење, сигурно ќе обезбеди подобрено компјутерско искуство за корисниците на сите нивоа на експертиза.

Клучни карактеристики:

- Оптимизирани графички поставки засновани на хардверска конфигурација

- Поддршка за напредни функции како DirectX и OpenGL

- Подобрено искуство со игри

- Лесен за употреба процес на инсталација

Системски барања:

- Microsoft Windows XP SP2 или понова верзија

- Системи кои содржат еден од овие чипсети:

-Интел 845Г

-Интел 845ГЛ

-Интел 865Г

-Интел 845ГЕ

-Интел 845ГВ

-Intel 915G Express

Целосни спецификации
Издавач Intel
Страница на издавачи http://www.intel.com/software/products
Датум на издавање 2009-08-10
Датум на додавање 2009-08-10
Категорија Возачи
Под категорија Видео возачи
Верзија 10.1
Барања за ОС Windows, Windows XP SP 2
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 22
Вкупно преземања 1171345

Comments: