Express Zip Free File Compression

Express Zip Free File Compression 9.14

Windows / NCH Software / 244783 / Целосни спецификации
Опис

Express Zip Free File Compression е моќна и ефикасна алатка за архивирање и компресија која ви овозможува лесно да креирате, уредувате, управувате и извлекувате зипувани датотеки и папки. Овој бесплатен софтвер е дизајниран да ви помогне да ги компресирате датотеките за да ја намалите нивната големина за пренос на е-пошта или архивирање на податоци користејќи помалку простор на дискот при правење резервни копии на информации.

Со Express Zip Free File Compression, можете брзо да креирате zip-датотеки од вашите важни документи, слики, музика и повеќе за да заштедите простор на дискот или да им е-пошта. Софтверот поддржува. патент,. рар и. tar формати за да можете да работите со широк опсег на типови датотеки.

Една од најзначајните предности на користењето на Express Zip Free File Compression е неговата брзина. Софтверот користи напредни алгоритми кои му овозможуваат брзо да компресира големи датотеки без да се загрозува квалитетот. Ова значи дека можете да креирате компресирани архиви за кратко време без да чекате со часови.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата леснотија на користење. Дури и ако не сте запознаени со алатките за архивирање или компресија, Express Zip Free File Compression го олеснува користењето за секој. Интуитивниот интерфејс ги води корисниците низ процесот чекор-по-чекор за да можат брзо да научат како ефикасно да го користат софтверот.

Express Zip Free File Compression, исто така, нуди низа опции за прилагодување, така што корисниците можат да ги приспособат своите компресирани архиви според нивните специфични потреби. На пример, корисниците можат да избираат помеѓу различни нивоа на компресија во зависност од тоа колку сакаат да ја намалат големината на датотеката додека го одржуваат квалитетот.

Покрај овие карактеристики, Express Zip Free File Compression исто така нуди поддршка за заштита со лозинка, така што корисниците можат да ги заштитат своите компресирани архиви од неовластен пристап. Оваа функција осигурува дека чувствителните податоци остануваат безбедни дури и ако паднат во погрешни раце.

Генерално, Express Zip Free File Compression е одличен избор за секој кој бара сигурна алатка за архивирање и компресија. Неговата брзина и леснотијата на користење го прават идеален и за почетниците и за искусни корисници, додека неговите опции за приспособување обезбедуваат максимална флексибилност при креирањето на компресирани архиви. Без разлика дали треба да заштедите простор на дискот или брзо да испраќате големи датотеки преку е-пошта - овој бесплатен софтвер ви го врати грбот!

Преглед

Секој има потреба од малку zip во својот живот, но на корисниците на компјутер им треба малку отпакување, исто така; и тие можат да го добијат од Express Zip File Compression Free на NCH, компактна алатка за компресија на датотеки. Со нешто помалку од 1 MB, Express Zip е мал, но е голем за карактеристиките што корисниците ги очекуваат во zip алатката, како што е интеграцијата на школка на Explorer и компатибилноста со многу видови архивски датотеки, вклучувајќи 7Z, RAR и ISO. И малото значи брзо: Express Zip брзо се вчитува и работи. Express Zip File Compression Free е компатибилен со верзиите на Windows XP до 8: И, како што покажува името, тоа е бесплатен софтвер.

Корисничкиот интерфејс на Express Zip не е возбудлив, освен ако не сте љубител на обични, но ефикасни, деловни распореди. Ние сме, иако признаваме дека главниот прозорец, страничната лента и алатникот со преглед на дрвото во стилот на Express Zip се помалку побрз од пулсот отколку пријателско, познато лице. Додајте ги јасно означените икони на значителната лента со алатки на Express Zip и ќе имате алатка што секој што користел слична програма во минатото може веднаш да ја земе. Но, Express Zip не ве остава сами да ги сфатите работите: Сеопфатната датотека за помош базирана на прелистувач, но локално складирана, објаснува сè, од почеток до опции за командна линија. Започнавме со извлекување на различни архиви и преминавме на зипување и отпакување датотеки. Интеграцијата на школка Explore на Express Zip ни дозволува да кликнеме со десното копче на датотеката и да избереме неколку опции за компресија директно од подменито на Express Zip; или би можеле да извлечеме зипувани датотеки на ист начин.

Краток прскање на екранот - тешко можеме да го наречеме гаден екран - е нашиот единствен проблем со Express Zip File Free Compression, и е толку незначителен што не можеме ни да го наречеме жалба. Свесни сме дека други бесплатни алатки се натпреваруваат за истиот простор во вашиот систем; некои од нив се попознати од Express Zip, но никој не прави ништо подобро или побрзо. Крајна линија: ако купувате бесплатна алатка за компресија на датотеки (и зошто инаку би го читале ова?) Ви препорачуваме да го додадете Express Zip во списокот за проба.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-06-27
Датум на додавање 2022-06-27
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 9.14
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows 11, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 56
Вкупно преземања 244783

Comments: