VideoPad Masters Edition

VideoPad Masters Edition 8.45

Windows / NCH Software / 3039849 / Целосни спецификации
Опис

Master's Edition VideoPad: Врвен софтвер за уредување видео

Дали барате професионален уредувач на видео и создавач на филмови кој може да ви помогне да креирате прекрасни видеа за неколку минути? Не гледајте подалеку од Master's Edition на VideoPad. Овој робустен софтвер е дизајниран да го направи уредувањето видео лесно и забавно, дури и за почетници.

Со својот интуитивен интерфејс, Master's Edition VideoPad ви овозможува брзо да ги повлечете вашите датотеки со видео, аудио и слики директно во временската линија користејќи ја функцијата за влечење и спуштање. Оттука, можете да изберете од широк спектар на корисни алатки за уредување и забавни секвенци и ефекти на транзиција за да создадете полиран финален производ.

Но, тоа не е сè - Master's Edition VideoPad исто така нуди многу креативни видео ефекти кои ќе ја воодушеват вашата публика. Можете да додавате свои аудио клипови или да снимате нарации или други аудио директно од интерфејсот. И ако ви треба помош со музика или звучни ефекти, можете да повлечете музика од NCH Sound Library или да го претворите вашиот текст во аудио со Text-to-Speech.

Откако ќе се усовршите, извезете го вашето видео на повеќе начини. Вклучете се во социјалните мрежи и споделувајте ги вашите видеа онлајн преку YouTube, Facebook или Flickr. Чувајте ги и испраќајте ги преку Dropbox, Google Drive и други платформи. Исто така, креирајте хард копија со снимање на DVD или Blu-ray диск.

VideoPad поддржува многу формати на датотеки, вклучувајќи:. Ави,. wmv,. mov., mp4., mpeg., bmp., gif., jpg., dvf., ogg., raw. и многу други.

Без разлика дали сте филма аматер кој сака да ги направи домашните филмови поинтересни или професионален снимач кој создава впечатливи филмови за клиентите – Master's Edition VideoPad е одличен избор за сите нивоа на експертиза.

Клучни карактеристики:

1) Интуитивен интерфејс

Корисничкиот интерфејс му олеснува на секој да започне да создава свои видеа без претходно искуство во софтверот за уредување видео.

2) Функционалност за влечење и спуштање

Функцијата влечење и спуштање им овозможува на корисниците лесно да ги увезат своите медиумски датотеки во временската линија без да мора да се движат низ комплицираните менија.

3) Широк спектар на алатки за уредување

VideoPad нуди бројни алатки за уредување како што се отсекување клипови до големина; додавање транзиции помеѓу сцените; прилагодување на балансот на бојата; примена на специјални ефекти како бавно движење; додавање текстуални преклопувања; итн..

4) Креативни ефекти

Корисниците имаат пристап до различни креативни ефекти како што се филтри (на пр. сепија), корекција на боја (на пр. осветленост), 3Д анимација (на пр. ротирачки објекти) итн.

5) Способности за аудио снимање и мешање

Корисниците можат да снимаат свои гласови директно во самиот софтвер користејќи или надворешен микрофон поврзан преку USB-порта на компјутер/лаптоп или вграден микрофон на самиот лаптоп/компјутер. и звучни ефекти кои можат да ги користат во нивните проекти..

6) Опции за извоз

Корисниците имаат повеќе опции кога ќе дојде време за извоз на завршен проект, вклучително и поставување директно на популарните сајтови за социјални медиуми како YouTube/Facebook/Flickr ИЛИ зачувување на локален хард диск/надворешно складирање уред како USB флеш драјв/DVD/Blu-ray диск.

7) Поддршка за формат на датотека

Video Pad поддржува формати на датотеки со широк опсег, вклучувајќи:. avi,.wmv,.mov,.mp4,.mpeg,.bmp,.gif,.jpg,.dvf,.ogg, и суровини меѓу другите.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате моќен, но сепак лесен софтвер кој ќе му овозможи на секого, без оглед на нивото на вештина, да создава неверојатни видеа, тогаш не гледајте подалеку од изданието Video Pad Masters! Со својот интуитивен интерфејс, функционалноста со влечење и спуштање, широк спектар на алатки за уредување, опции за креативен ефект, можности за аудио снимање/мешање опции за извоз, поддршка за формат на датотека, оваа програма има сè што е потребно, произведува висококвалитетна содржина брзо ефикасно, додека сеуште е достапна за почетниците корисници подеднакво!

Преглед

Господарното издание на VideoPad на NCH додава неограничени аудио траки и поддршка за приклучоци на брз и лесен за употреба видео пакет. Можете да влечете и испуштате клипови во јазичињата Времеплов и Сториборд за лесно уредување, преуредување и конвертирање. Компатибилен е со довод на видеокамери, HD и 3D и вклучува широк спектар на филтри, ефекти и транзиции.

Добрите страни

Распоред во стил на канцеларија: Лента со алатки во лента и распоред на повеќе прозорци овозможуваат познат изглед и интуитивно чувство на добро изведениот кориснички интерфејс на VideoPad. Тој е чист и ефикасен, делумно благодарение на вградените контроли што се појавуваат во секој клип за брзо, на самото место уредување.

Многу контроли: Секое мени е полно со корисни ставки и секое јазиче има под-јазичиња во контролниот пакет на VideoPad. На пример, менито Транзиции има 12 селекции, вклучувајќи бледнее, избришете и откријте; кликнување на „Повеќе транзиции“ открива уште 24 избори, од Дијамант до Страна Навиткана до четири вида Сплит.

Додадете SFX, пакет и помош: Копчето Аудио со копчето Додај SFX презема клипови од залиханата библиотека за звучни ефекти. Со кликнување на пакет пристапуваат алатките NCH што се интегрираат во VideoPad. Менито за помош е преполно со ресурси.

Конс

Поп-ап негодувања: Скокачките прозорци забележувајќи дека ќе го преземеме VideoPad и ќе прашаат што мислиме за тоа.

Крајна линија

Мајсторското издание на VideoPad импресионираше со неговата бесмислена изведба и добро осмислените карактеристики. Спаѓа во која било потесна листа на видео-пакети со врвен квалитет за домашни корисници.

Белешка за уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на VideoPad Master's Edition 3.74.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2020-05-26
Датум на додавање 2020-06-02
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за уредување видео
Верзија 8.45
Барања за ОС Windows XP/Vista/7/8/10
Барања None
Цена $69.95
Преземања неделно 21
Вкупно преземања 3039849

Comments: