SoundTap Professional

SoundTap Professional 7.22

Windows / NCH Software / 324298 / Целосни спецификации
Опис

SoundTap Professional: Врвен софтвер за аудио снимање

Дали барате сигурен и ефикасен софтвер за аудио снимање што може да го сними секој звук што се репродуцира на вашиот Windows компјутер? Не гледајте подалеку од SoundTap Professional. Овој моќен софтвер ви овозможува да снимате стриминг радио, VoIP повици, разговори за инстант пораки и кој било друг звук што се репродуцира преку вашиот компјутер. Со своите напредни функции и интерфејс лесен за користење, SoundTap Professional е совршено решение за секој кој треба да снима висококвалитетно аудио.

Снимајте кој било звук што можете да го репродуцирате на вашиот компјутер

Со SoundTap Professional, можете лесно да снимате кој било звук што се репродуцира преку вашиот Windows компјутер. Без разлика дали се работи за музика од услуга за стриминг како Spotify или Pandora, подкаст или аудио книга од iTunes или Audible, па дури и звучни ефекти од видео игра - ако се репродуцира преку звучниците или слушалките на вашиот компјутер, SoundTap може да ја сними.

Слушајте додека снимате (изборно)

Една од одличните карактеристики на SoundTap е тоа што ви овозможува да го слушате звукот додека го снимате. Ова значи дека можете да го следите квалитетот на снимањето во реално време и да правите прилагодувања по потреба. Се разбира, ако претпочитате да не слушате што се снима додека го правите тоа (можеби затоа што ви го одвлекува вниманието), оваа функција е изборна.

Снимајте што се внесува во вашиот компјутер во исто време (опционално)

Друга корисна карактеристика на SoundTap е неговата способност истовремено да снима што се внесува во вашиот компјутер во исто време со она што се репродуцира преку вашите звучници или слушалки. Ова го прави идеален за снимање VoIP повици (како оние направени со Skype) каде што треба да се снимат двете страни на разговорот.

Зачувајте датотеки во WAV или MP3 формат со широк опсег на кодек и опции за компресија

SoundTap ви дава целосна контрола врз тоа како се зачувуваат вашите снимки со тоа што ви дозволува да изберете помеѓу WAV и MP3 формати. Дополнително, има многу достапни опции за кодек за да можете да приспособите колку компресија се применува за време на кодирањето - ова влијае и на големината и на квалитетот на датотеката.

Директно се поврзува со софтверот за уредување звук на WavePad и префрлајте конвертор на датотеки MP3

Ако уредувањето или конвертирањето датотеки откако ќе бидат снимени е важно за вашиот работен тек, тогаш не гледајте подалеку од софтверот за уредување звук WavePad и префрлете го конверторот на датотеки MP3 кој директно се поврзува со Sountap professional, така што сите датотеки снимени со Sountap professional ќе бидат лесно достапни во овие два софтвери кои го прават уредувањето на конверзија беспрекорно.

Заклучок:

Како заклучок, SounTaps professional нуди лесно за користење решение за секој кој има потреба од висококвалитетни аудио снимки на нивниот Windows компјутер. Софтверот има многу напредни функции како што се симултано снимање на влез/излез, опции за кодек и директни врски со други софтвери како софтвер за уредување звук WavePad и префрлување на конвертор на датотеки mp3. Без разлика дали снимате стриминг радио, VoIP повици и разговори за инстант пораки, Soundtap professional обезбедува снимки со совршен дигитален квалитет секој пат. Па зошто да чекате? Преземете го SounTaps денес!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2022-01-24
Датум на додавање 2022-01-24
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 7.22
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 324298

Comments: