RecordPad Sound Recorder

RecordPad Sound Recorder 9.03

Windows / NCH Software / 445508 / Целосни спецификации
Опис

RecordPad Sound Recorder е моќен и лесен за користење софтвер за аудио снимање што ви овозможува да снимате звук, глас, музика или кој било друг вид аудио на вашиот Windows компјутер. Без разлика дали треба да снимате аудио за дигитални презентации, проекти или лична употреба, RecordPad е совршено решение.

Со својата мала големина за инсталација и брзо време за преземање, RecordPad е ефикасен и лесен софтвер што го олеснува снимањето на звук на вашиот компјутер од кога било досега. Можете лесно да го користите софтверот за да снимате аудио белешки, пораки или објави во WAV или MP3 датотеки.

RecordPad Sound Recorder нуди низа функции што го прават идеален избор за секој што бара сигурна и разновидна алатка за снимање. Еве некои од клучните карактеристики на овој софтвер:

Лесен за употреба интерфејс

Интерфејсот на RecordPad Sound Recorder е едноставен и интуитивен, што им олеснува на корисниците од сите нивоа да се движат низ различните достапни опции. Главниот прозорец ги прикажува сите потребни контроли потребни за снимање и репродукција.

Повеќе формати за снимање

RecordPad поддржува повеќе формати на датотеки, вклучувајќи WAV и MP3 кои се широко користени во производството на дигитални медиуми. Ова значи дека можете да го изберете форматот што најмногу одговара на вашите потреби во зависност од тоа што имате намера да направите со вашите снимки.

Висококвалитетно аудио снимање

RecordPad користи напредни алгоритми за да обезбеди висококвалитетни снимки секој пат. Софтверот снима звук од кој било извор поврзан со звучната картичка на вашиот компјутер со минимално изобличување или пречки од бучава.

Закажано снимање

Со функцијата за закажано снимање на RecordPad Sound Recorder, можете да поставите автоматски снимања во одредено време без да мора да бидете присутни на вашиот компјутер. Оваа функција е корисна кога треба да снимате важни настани како состаноци или предавања, но не можете да бидете физички присутни.

Снимање за активирање глас

Функцијата за гласовно активирање им овозможува на корисниците да започнат автоматски да снимаат кога ќе се открие звук од нивниот влезен уред за микрофон. Ова заштедува простор на дискот само со снимање на релевантни звуци наместо континуирана тишина за време на долги периоди на неактивност.

Можности за уредување

Снимките направени со RecordPad може да се уредуваат со помош на основни алатки за уредување како што се функциите за сечење/копирање/залепување/бришење кои им овозможуваат на корисниците да ги отсечат несаканите делови од нивните снимки пред да ги зачуваат како финални датотеки.

Компатибилност со други софтверски апликации

Снимките направени со Recordpad се компатибилни со други популарни медиумски апликации како што се Windows Media Player, iTunes, меѓу другото, што им олеснува на корисниците кои сакаат понапредни можности за уредување надвор од она што се нуди во оваа апликација.

Заклучок

Како заклучок, ако барате сигурен, но едноставен за користење аудио рекордер, тогаш не гледајте подалеку од Recordpad Sound Recorder! Со својот широк опсег на функции, вклучително и можности за закажано снимање; висококвалитетен излез; компатибилност на различни платформи како Windows Media Player и iTunes; Режим за гласовна активација - оваа програма има сè што им е потребно на професионалците кои бараат врвен квалитет, а сепак е доволно лесен за користење, дури и почетниците ќе се чувствуваат удобно да ја користат веднаш!

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2020-06-02
Датум на додавање 2020-06-02
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио софтвер за производство и снимање
Верзија 9.03
Барања за ОС Windows 10, Windows 8, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 21
Вкупно преземања 445508

Comments: