Autorun.inf Check

Autorun.inf Check 2.0

Windows / Sadegh Mosavi / 10688 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате сигурен и ефикасен безбедносен софтвер за заштита на вашиот компјутер од малициозен софтвер базиран на autorun.inf, не гледајте подалеку од Autorun.inf Check 2. Оваа моќна програма е дизајнирана да ги наоѓа и отстранува датотеките autorun.inf од вашите дискови, осигурувајќи дека вашиот систем останува безбеден и безбеден.

Со својата функција за автоматско скенирање на дискот, Autorun.inf Check 2 може брзо да открие какви било датотеки autorun.inf на вашите дискови и да ги отстрани со само неколку кликања. Ова значи дека не треба да поминувате часови за рачно пребарување на овие датотеки или да се грижите за случајно бришење важни системски датотеки.

Покрај отстранувањето на датотеките autorun.inf, овој софтвер може да ја поправи и секоја штета предизвикана од малициозен софтвер што го користи овој тип на датотека. Ова значи дека ако вашиот систем е заразен со вирус или црв базиран на autorun.inf, Autorun.inf Check 2 може да помогне да се врати во првобитната состојба.

Една од уникатните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да ја заклучи датотеката autorun.inf во вашиот диск. Со тоа, спречува какви било неовластени промени или модификации на овој тип на датотека, што може да помогне да се спречат идни инфекции.

Друга одлична карактеристика на Autorun.inf Check 2 е неговата способност да создаде неотстранлива лажна папка за автоматско активирање на вашиот диск. Оваа папка делува како мамка за потенцијалните напаѓачи кои може да се обидат да ја искористат вистинската датотека за автоматско активирање на вашиот диск. Со создавање на оваа лажна папка, можете ефикасно да се заштитите од овие типови напади.

Генерално, ако барате сеопфатно безбедносно решение за заштита од напади на малициозен софтвер базиран на автоматско извршување, тогаш не гледајте подалеку од Autoruns Inf Check 2! Со своите моќни карактеристики и интерфејс лесен за употреба, тој е совршена алатка за одржување на вашиот компјутер безбеден и безбеден од сите видови закани!

Преглед

Autorun.inf Check го скенира вашиот компјутер и бара датотеки autorun.inf. Програмата ќе ги отстрани или ќе направи резервна копија од датотеките autorun.inf.

Интерфејсот на програмата е минимален и не содржи упатства или датотека за помош, така што нашите суми за нејзините операции и функционалност ги базиравме на образовани претпоставки. Врската За на интерфејсот ги носи корисниците на форум создаден од производителот на програмата, но нуди малку корисни информации. Задачата на Autorun.inf Check е да го скенира вашиот компјутер за датотеки autorun.inf, кои се датотеки што автоматски ги извршуваат програмите кога ќе се активираат. Имате опција да и кажете на програмата или да ги отстрани или да направи резервна копија од датотеките што ги наоѓа: не сите датотеки autorun.inf се малициозен софтвер. Spyware може да го зарази вашиот компјутер со датотеката autorun.inf со инфилтрирање на вашиот компјутер и потоа стартување на злонамерната датотека. Сепак, некои датотеки autorun.inf се неопходни за извршување на вашите програми. Како Autorun.inf Check прави разлика помеѓу легитимните датотеки autorun.inf и шпионскиот софтвер? Не можевме да кажеме, но претпоставуваме дека е на корисникот да одреди кои датотеки се лоши, а кои суштински. И сигурно не сите шпионски софтвери доаѓаат како датотеки autorun.inf, така што не сме сигурни колку оваа програма би била корисна во расчистувањето на шпионскиот софтвер доколку бара само еден тип на датотека. Сепак, тоа е многу специфична алатка за одредени потреби.

Проверката на Autorun.inf е бесплатна. Повеќе информации треба да се добијат со оваа програма. Можеби ИТ професионалците ќе разберат што точно прави и што е способно, но не е доволно јасно за да биде многу користен за просечниот корисник на компјутер.

Целосни спецификации
Издавач Sadegh Mosavi
Страница на издавачи http://www.asforum.tk
Датум на издавање 2010-05-14
Датум на додавање 2010-04-18
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Анти-шпионски софтвер
Верзија 2.0
Барања за ОС Windows 2003, Windows 2000, Windows Vista, Windows 98, Windows Me, Windows, Windows NT, Windows Server 2008, Windows 7, Windows XP
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 10688

Comments: