Microsoft Host Integration Server 2010

Microsoft Host Integration Server 2010 2010

Опис

Microsoft Host Integration Server 2010 е моќен мрежен софтвер кој им овозможува на претпријатијата да ги интегрираат нивните постоечки системи, програми, пораки и податоци на IBM-домаќини со новите апликации за сервери на Microsoft. Со своите напредни технологии и алатки, Host Integration Server 2010 обезбедува брзо, флексибилно распоредување со пониски трошоци за сопственост.

Host Integration Server 2010 нуди широк опсег на функции и способности што го прават идеално решение за средини за ИТ на претпријатијата. Им овозможува на организациите да распоредуваат решенија засновани на HIS клиенти и сервери на повеќе платформи и серверски технологии на Microsoft Windows додека се поврзуваат со најновите поддржани системи на IBM.

Една од клучните карактеристики на Host Integration Server 2010 е Enterprise Single Sign-On (ESSO). ESSO е збир на технологии и алатки за дефинирање, складирање и преземање мапирања помеѓу Microsoft Windows Active Directory и странски акредитиви. Оваа функција ја поедноставува автентикацијата на корисникот низ повеќе системи со тоа што им дозволува на корисниците да се логираат еднаш користејќи ги нивните ингеренции од Active Directory.

Друга важна карактеристика што ја нуди Host Integration Server 2010 е поддршката за далечински пристап на клиентот DRDA до DB2. Оваа функција им овозможува на организациите да пристапуваат до базите на податоци на DB2 од оддалечени локации користејќи DRDA (Distributed Relational Database Architecture) клиент врски. Оваа способност им олеснува на претпријатијата да управуваат со нивните податоци на различни локации додека одржуваат високи нивоа на безбедност.

Host Integration Server 2010, исто така, обезбедува поддршка за различни програмски јазици како што се. NET Framework, Java EE, C++, COBOL, PL/I итн., што им олеснува на програмерите да креираат сопствени решенија кои задоволуваат специфични деловни потреби. Дополнително, нуди сеопфатни можности за следење кои им овозможуваат на администраторите да ги следат перформансите на системот во реално време.

Со својот робустен сет на функции и способности, Host Integration Server 2010 им помага на претпријатијата да ги насочат своите операции преку интегрирање на различни системи во единствена кохезивна средина. Исто така, помага да се намалат трошоците поврзани со управувањето со повеќе системи преку обезбедување на унифицирана платформа која лесно може да се управува од централна локација.

Како заклучок, ако барате ефикасно мрежно софтверско решение кое може да ви помогне беспрекорно да ги интегрирате вашите постоечки IBM-домаќински системи со новите Microsoft серверски апликации, тогаш не гледајте подалеку од Microsoft Host Integration Server 2010! Неговите напредни функции како што е ESSO поддржува далечински пристап до клиентот DRDA го прават идеален избор за средини за ИТ на претпријатијата кои сакаат да ги насочат операциите додека ги намалуваат трошоците поврзани со управувањето со повеќе системи.

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2011-05-24
Датум на додавање 2010-07-19
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за сервер за датотеки
Верзија 2010
Барања за ОС Windows, Windows Server 2008
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1362

Comments: